Søk
Meny

Når design og dekning spiller på lag

Interiørbilde av kjøkkenet

Opplever du ustabilt nett i noen rom? I denne boligen er WiFi-nettet blitt mer stabilt i alle rom med den nye ruteren med prisvinnende design fra Snøhetta.

Mange av oss har tilbrakt store deler av døgnet på hjemmekontor det siste året, og kanskje er noen av de nye nettbaserte løsningene for jobbmøter kommet for å bli? Da trengs optimalt, stabilt nett.

Men WiFi-signalene svekkes over avstand, og de reduseres ytterligere når de må passere gjennom vegger eller gulv av betong og murstein, som her i denne gamle bygården. Andre eksempler på hindringer som kan stoppe signalene er gulv med varmekabler eller vannbåren varme, peis og pipeløp.

Løsningen er en forsterker og mange ganger også en ny ruter. De nye ruterne har to trådløse nett, og støtter de nyeste trådløse standardene, slik vi kan få glede av bedre bredbåndslinje og hjemmenett.

Vi elsker hvordan den mørke, litt dramatiske veggfargen S8005-B80G fra Nordsjö virkelig setter stemningen i rommet. Sofaen er fra Hay, sofabordet har huseier laget selv av ren messing som er tilpasset på mekanisk verksted og importert marmorplate fra Italia.

Det store maleriet er av Sebastian Helling, mens kunsten over sofaen er av Sindre Braathen. Putene i sofaen og vasen på bordet er fra Eske.

Tips: Hvem er vel ikke lei av at ruteren ligger i et ledningsmylder bak TV-benken? Erstatt sammensuriet med en ny, mer stabil og ikke minst finere ruter du til og med kan ha fremme.

stue

Den nye WiFi-ruteren fra Telenor sikrer stabilt nett og god trådløs dekning. Har du en større bolig eller bolig med krevende dekningsforhold, er det anbefalt å bygge ut med en eller flere forsterkere, slik at du får god dekning overalt i hjemmet. Velg én eller flere forsterkere avhengig av behov og størrelse på boligen.

Plasser forsterkeren i passe avstand til ruteren slik at den forsterker kraftige, gode signaler. Lyser den lille lampen på den grønt, betyr det at forsterkeren er plassert riktig. Lyser den rødt, må du flytte forsterkeren nærmere ruteren.

Soverom

Vi vet vi egentlig ikke skal surfe før leggetid, men så må vi liksom kikke litt likevel?

Forsterkeren er plassert på den selvlagde pidestallen i hjørnet. Sengetøy fra Ikea, sengeteppe og blå pute fra H&M Home, pute og pledd fra Eske. Veggfargen heter Raw Canvas fra Jotun Lady.

Tips: Hvem har vel ikke opplevd at favorittserien lugger litt når du har rigget deg til i senga med Macen og en kopp te. Med en forsterker unngår du dette problemet, og får like godt nettverk i hele boligen.

Forsterkeren her er plassert på bildelisten til høyre. Lampen er fra &Tradition/Eske, skrivebord fra Ikea og stol av Hans Wegner.

Pledd og vase er fra Eske, telysestake fra Henry Dean og resten på skrivebordet er fra Søstrene Grene. Veggfargen heter Light Cognac og er fra Nordsjö.

Kontor
Bad

Det lekre badet har mikrosement på gulvet og fliser fra Skogr.

Vasken i Corian er spesialbestilt og importert fra Unique Design Ideas England.

Tips: Med forsterker i gangen utenfor er det null problem å lytte til en podcast i badekaret.

Gjennomgangsrom som for eksempel gang eller trapperom er ypperlig for plassering av forsterker. Disse arealene er gjerne plassert midt i boligen, og en forsterker her styrker signalene fra hovedruteren.

Forsterkeren er plassert på det lille bordet fra USM Haller. Den er litt mindre enn selve ruteren, men ellers i nøyaktig samme antenneløse design.

Bilde av gang