Søk
Meny

Internett nede? I disse fem situasjonene vil du virkelig ikke miste nettet

Internett nede? Disse situasjonene vil du helst unngå

Fra hjemmeeksamen til seriekos: Det finnes noen øyeblikk der stabilt internett er helt essensielt.

Forutsigbarhet er viktig i hverdagen. Det gjelder ikke minst ting vi ikke tenker så veldig mye over – som bare skal funke. For eksempel bredbåndet i hjemmet ditt.

Vi har lært oss å forvente en rask og stabil internettforbindelse – uten fare for nedetid når vi trenger det som mest.

Får du likevel problemer og opplever å miste internett, kan det derfor oppleves ekstremt frustrerende.

Sjekk hvilken bredbåndshastighet du kan få der du bor >

3 fordeler med raskt, trygt og stabilt internett fra Telenor:

Alltid WiFi: Garantert fornøyd med WiFi-dekningen i hele hjemmet.

Nettvern+: Nettvern+ er et forsterket sikkerhetsfilter som hindrer deg i å gå inn på utrygge nettsider og beskytter deg mot digitale trusler.

Alltid På Nett-garanti: Er internett nede får du kostnadsfrie datapakker hvis du har mobilabonnement fra Telenor.

Internett nede? Her er fem ganger det passer svært dårlig:

1. Under hjemmeeksamen

Se det for deg: Du har studert flittig gjennom et helt år, og endelig kommer øyeblikket der du skal bevise at du ikke bare har lest, men i tillegg forstått pensum. 

Hjemmeeksamen er en intens situasjon som gjerne kan strekke seg over flere dager. Selv om du kanskje har bedre tid enn under en skoleeksamen, er du fortsatt avhengig av å legge opp ditt eget løp, finne roen og disponere tiden du har tilgjengelig optimalt. 

For å lykkes med det, er det noen ting som bør være på plass – deriblant nok søvn, næringsrik mat og et tilstrekkelig antall pustepauser i frisk luft. Og ikke minst stabilt internett.

Hvor krise hadde det ikke vært å miste internett under arbeidet med besvarelsen, eller enda verre: I det avgjørende øyeblikket den skal leveres inn?

2. I et jobbintervju

Apropos intense situasjoner: Det finnes få øyeblikk som er mer nervepirrende enn jobbintervjuet. I løpet av et kort, men intenst møte kan fremtiden din ta en helt ny vending – forutsatt at du får vist frem hvorfor akkurat du er den rette personen for jobben.  

I stadig flere tilfeller gjennomføres jobbintervjuer via videomøter, og da lønner det seg å ha en nettforbindelse som er rask og stabil nok til at du slipper å tenke på hakking, bufring og å miste nettet i en allerede spent situasjon. 

Det er naturlig å føle på nervene i en setting som denne, men husk at du er kalt inn til intervju av en grunn. Ikke la deg stresse – dette nailer du.

3. I et avgjørende øyeblikk i en serie

Husker du hvor du var da Isak kom ut av skapet? Eller da du forstod at Hodor hele tiden hadde sagt Hold the door i «Game of Thrones»? 

Forhåpentlig satt du i sofaen, fortapt i favorittserien, og ikke foran bokhylla der du febrilsk forsøkte å restarte ruteren.

Internett nede rett før slutten på en tv-serie? Det er frustrerende!

4. I et langdistanseforhold

En av mange ting som har blitt lettere med moderne teknologi, er å holde kjærligheten levende selv når den spesielle personen i livet ditt befinner seg i en annen by – eller på et annet kontinent, for den saks skyld. 

Det er naturligvis ingenting som kan erstatte det fysiske møtet mellom mennesker. Men et videomøte på stabilt nett uten irriterende hakking eller avbrudd er et godt alternativ når savnet begynner å røske i hjerterota og det ikke lar seg gjøre å treffes IRL.

5. I ferien på hytta

De fleste av oss nyter stillheten, naturen og det frakoblede, enkle livet når vi først kommer oss vekk fra hverdagens mas og finner hvilepulsen på hytta. 

Selv om en perfekt hytteopplevelse gjerne består av lange turer, god mat og samvær med venner eller familie, kan det også tenkes at du vil logge deg på innimellom for litt underholdning eller for en kjapp hyttekontor-økt. 

Men er internett nede, hakker eller er borte, vil nok fort opplevelsen av fred og ro bli erstattet av stress og mas.