Søk

Online.no

Meny

Denne WiFi-plakaten gjør kunst av værmeldingen

Denne plakaten har samlet inn nærmere over 400 000 kroner på Kickstarter, og bruker «smartblekk» til å gjenspeile dagens værmelding. (Foto: Typified Weather Poster)

Jo flere som kicker, jo mindre søl: Her er noen av de innovative, kule og – i større og mindre grad – nyttige smartdingsene du kan bidra til å gjøre virkelige gjennom Kickstarter.

Hvert eneste sekund sitter det millioner av oppegående mennesker rundt i verden og pønsker på nye og intelligente produkter. Det kan være svar på problemer som har plagd menneskeheten i årevis, løsninger på utfordringer du ikke visste du hadde eller kreativ moro som gjør hverdagen litt morsommere.

Felles for mange av ideene er de forutsetter et stabilt og godt hjemmenett.

Noe av det beste ved internett er hvor kort veien har blitt fra idé til virkelighet – ikke minst takket være folkefinansiering, der smarte folk kan realisere visjonene sine ved hjelp av spandable åndsfrender.

Enkelte av prosjektene når de økonomiske målene sine i løpet av minutter, men stort sett alle har frynsegoder på lur som kan gjøre det verdt å investere noen kroner likevel.

Her er noen aktuelle Kickstarter-prosjekter – med fokus på smartteknologi – som det umiddelbart frister å spytte noen kronasjer i.

En kjøretur inn i kunstig intelligens

Om du har problemer med å brette hjernen rundt hva kunstig intelligens faktisk innebærer, og hvordan den kan brukes i praksis, er det ingen grunn til å skamme seg. En mer konstruktiv løsning er å faktisk sette seg inn i materien, og med den vesle robotbilen Zümi fra San Diego-selskapet Robolink, kan du selv få pusle med teknologien bak selvkjørende biler i ro og mak.   

Zümi er en sjarmerende og gøyal dings som gradvis lærer seg å kjøre av seg selv, og som gladelig lar deg ta del i kunnskapen gjennom å programmere kjøreturene hennes. Kjenne igjen ansikter kan hun også.

Dette produktet passer alle fra nybegynnere til erfarne kodere, noe som kan forklare hvordan et mål om 430 000 norske kroner har vokst seg til over det dobbelte, med flere uker igjen av aksjonen.  

Mellom kunst og værmelding

I grenselandet mellom søtt og smart finner vi Typified Weather Poster, som til enhver tid viser den oppdaterte værmeldingen ved hjelp av smartblekk og internett. Dette er ikke bare en nyttig tjeneste, men også et dekorativt og vakkert visuelt objekt.

Ideen til værplakaten skal ha kommet da den australske designeren Oli Woods og noen venner kom til å dreie samtalen over på været, og hele gjengen forsvant ned i smarttelefonene sine.

Typified har fått oppmerksomhet på nettsteder som The Verge og Gizmodo, og pengemålet er allerede nådd – med forventet shipping til bidragsyterne i sommer.

Frukt og grønt i den digitale hagen

OGarden Smart lar deg dyrke opptil 90 forskjellige vekster, hele året rundt. (Foto: OGarden)

Hvor grønne fingre du enn måtte ha: Å dyrke grønnsaker, urter og planter innendørs er ingen spøk.

Der eksisterende løsninger gjerne er plasskrevende, kompliserte, tidkrevende, dyre eller stygge, snor det automatiske vannningssystemet OGarden Smart seg elegant forbi disse problemstillingene.

Med mulighet for å dyrke opptil 90 forskjellige vekster, lavt energiforbruk og nydelig design er OGarden Smart en helårsløsning for hobbygartnere – og en ubetinget suksess, i det minste finansielt: I skrivende stund er det 22 dager igjen av innsamlingsaksjonen, med svimlende 3,5 millioner norske kroner samlet inn (det opprinnelige målet var i underkant av 130 000 kroner).

Superlader som vekker oppsikt

Maskiner skal som kjent ha strøm, og det er en kraftfull ny krabat på vei ut på markedet som allerede har mottatt uhemmet skryt fra Apple Insider, Engadget og Tech For Travel.

SuperTank er navnet på vidunderet, som er signert Palo Alto-firmaet Zendure. Her loves batteritid på over en uke til nettbrett, telefon og MacBook Pro, samt andre kompatible maskiner, med ladetid på én snau time.

SuperTank skal gi nettbrett, telefoner og datamaskiner over en uke batteritid med kun én times lading. (Foto: Zendure)

Nysgjerrig på flere gøyale og smarte ideer? Sjekk alle de aktuelle teknologi- og designprosjektene på Kickstarter her!