4 snarveier til raskere pc

Disse enkle tipsene gjør pc-en din god som ny.
4 steg for en raskere pc

Følg noen enkle triks for å gjøre pc-en raskere. Foto: ©2015 iStockphoto LP / Montasje

Irritasjon over at pc-en er treg i oppstart og jobber sakte, er et kjent fenomen for de fleste av oss. I stedet for å kaste bort energi på å irritere deg over problemet, kan du ta noen grep som kan bedre situasjonen betraktelig. 

Her er fire tips som gjør pc-en din klar for et nytt år:

1. Slett programmer du ikke bruker

Ved å slette programmer du ikke bruker, kan du øke ytelsen og kapasiteten på datamaskinen din, samtidig som du frigjør plass på harddisken. Dette kan være alt fra programmer du har lastet ned uten å mene det, til programmer som fulgte med maskinen da den var ny. Ubrukte programmer er ikke nødvendige å ha på pc-en.

2. Defragmenter harddisken din

Det gir deg en raskere maskin og forbedrer ytelsen (i noen tilfeller får du også økt lagringsplass). Defragmentering gjør at filene på harddisken flyttes, slik at de lagres sammenhengende og dermed tar mindre plass. Det er ikke så vanskelig som det høres ut:

3. Sjekk om det trådløse nettet ditt fungerer optimalt

Opplever du at det hakker når du strømmer film, eller at det går det veldig tregt å laste opp et bilde som vedlegg til en e-post? I så fall kan det være det trådløse nettet ditt som er problemet.

4. Få hjelp av nyttige programmer

Midlertidige filer, informasjonskapsler og unyttige programmer gjør maskinen treg, og lagres ofte på flere forskjellige steder. Dette kan det være smart å fjerne, Men om du ikke vet nøyaktig hva du gjør, kan du ende opp med å fjerne filer som er essensielle for at pc-en skal fungere. For mange vil det derfor være bedre å bruke et opprydningsprogram til å gjøre jobben. 

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.
 
 

Populært på Online.no nå: