Dette er seriene vi elsker akkurat nå

Spenning, drama, action ... og en god latter.
The Affair på HBO Nordic

«The Affair» er en av seriene du bør få med deg på HBO Nordic. Foto: HBO Nordic

Aldri før har utvalget av tv-serier vært større og bedre på de mest populære strømmetjenestene.

For at du ikke skal kaste bort tiden din på dårlige serier, har vi samlet et knippe av de vi liker aller best om dagen – samt hvor du kan se dem.

Spenning, action og drama

Homeland er en av seriene du kan se på TV 2 Sumo

«Homeland»

Carrie Mathison er endelig tilbake på skjermene våre, denne gangen i sesong seks av den fortsatt spennende og høyaktuelle serien. I årets sesong er det nemlig en ny amerikansk president som må til pers når de sikkerhetspolitiske utfordringene hoper seg opp.

«Snikskytter»

Denne serien tar utgangspunkt i Mark Wahlberg-filmen med samme navn fra noen år tilbake, om en amerikansk «sniper» som havner i uventet trøbbel. Wahlberg er selv produsent på serien, mens hovedrollen spilles av Ryan Philippe. 

«Nobel – fred for enhver pris»

En av de mest populære og vellykkede norske seriene som er laget. Her leder Aksel Hennie an et stjernelag i den spennende historien knyttet til norske spesialsoldater – både på oppdrag og hjemme i Norge.

«Skam»

Her er det nesten overflødig med en introduksjon, så vi vil bare få sagt følgende: Reis tilbake til videregående sammen med Eva, Noora, William og Isak. Du er garantert ikke for gammel.

«Frikjent»

I sesong to av denne norske spenningsserien fortsetter historien om Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch), som 20 år etter at han ble frikjent for drapet på kjæresten vender tilbake til hjembygda. Der er saken langt fra glemt, og stadig flere gamle skjeletter detter ut av skapet.

«Rectify»

Også i denne svært gode, amerikanske dramaserien handler det om en som blir renvasket for anklagene om kjærestedrapet – men først etter å ha sittet inne i mange år. Tilbake i et samfunn han ikke forstår seg på, er det ikke bare-bare å starte på nytt.

«Designated Survivor»

I beste «24»-stil er Kiefer Sutherland tilbake. Denne gangen er han en beskjeden, tilsidesatt minister som plutselig blir president når hele regjeringen dør i et terrorangrep. Han må lede landet gjennom en stor krise. Herlig underholdende action.

«The Night Of»

Miniserien «The Night Of» tilbyr en forfriskende ny vinkling på krimdrama-sjangeren. En ung, beskjeden pakistaner blir etter en rekke tilfeldigheter tiltalt for drap, og får hjelp fra en omstridt advokat. Har han gjort det? Vi veksler mellom ja og nei, og det gjør det også veldig spennende.

«Mr. Robot»

Når hackere tradisjonelt har vært fremstilt på film og tv, har ikke resultatet blitt så veldig troverdig. Nå er kanskje ikke alt i denne serien troverdig (eller …?), men selve det tekniske holder mål. Det gjør heldigvis spenningsnivået også.

«The Affair»

Et intenst og mangekantet drama av beste sort. Her får vi følge en affære fra flere synsvinkler, samtidig som vi må løse et mordmysterium oppi det hele. Serien får deg til å tvile på hva som er sant og ikke, og er alt annet enn et glatt sidesprang.

«Aber Bergen»

Advokatdrama på norsk – i konfliktbyen Bergen. Her følger vi både små og store saker gjennom øynene på advoktane i Aber Bergen – med Odd-Magnus Williamson og Ellen Dorrit Petersen i hovedrollene. De er fraseparerte på privaten, men partnere på jobben.

«The Americans»

Hvordan er det å være russiske spioner i USA på høyden av den kalde krigen – dypt undercover som «vanlig», amerikansk ektepar med to barn? Det gir denne enormt spennende serien godt svar på.

Humor og feelgood

Unge Lovende på NRK

«Unge Lovende»

Ambisjonene er fortsatt høye og drømmene mange når vi møter igjen jentene i suksess-serien «Unge lovende».

I den norske dramaserien følger vi de tre ambisiøse venninnene Alex, Nenne og Elise. De er alle i 20-årene, og strever for å lykkes med både karriere og kjærlighet i Oslo – mens de ennå kan defineres som nettopp unge og lovende. Det er ærlig, morsomt og av og til veldig deprimerende.

«Girls»

Det gjør av og til fryktelig vondt å se på alt det Hannah (Lena Dunham) roter seg borti i «Girls» – men det er også hysterisk morsomt og brutalt ærlig. 

I sjette sesong, som også er seriens siste, får vi kanskje endelig greie på om det ordner seg for de fire New York-jentene, og om vennskapet mellom dem består. 

«The Mindy Project»

Emmy-nominerte Mindy Kaling («The Office») har skapt denne sjarmerende komedien, hvor hun spiller en ukonvensjonell gynekolog i trettiårene med høye forventinger til kjærligheten. Glem «Grey’s Anatomy», dette er gjenkjennelig, originalt og ikke minst veldig morsomt. 

«Gilmore Girls» 

Den opprinnelige serien om hverdagen til en ung mor og hennes skarpe datter gikk som en farsott på TV frem til 2007 (hele ligger på Netflix). Nå gjør serien comeback på Netflix, og vi er nok en gang klare til å krype under pleddet med en stor kopp te for å le og gråte sammen med Lorlei og Rory.

«Modern Family»

I denne prisvinnende komedien følger vi en ukonvensjonell storfamilie i hverdagen. Serien klarer det få andre sitcoms klarer: å få deg til å le episode etter episode, sesong etter sesong. Avhengighetsskapende, og perfekt for deg som lengter tilbake til serier som Friends. 

«South Park» 

Nylig kalt «verdens beste dokumentarserie» av dokumentarfilmskaperen Adam Curtis – og det på tross av at det er en animert komiserie (for voksne). Med stadig nye og sjokkerende vinklinger på alt fra hacking og sosiale medier til presidentvalgkampen og politisk korrekthet kan du se og le med god samvittighet. 

«New Girl» 

Læreren Jess Day slår opp med kjæresten og flytter inn i et guttekollektiv med en bartender, en mannsjåvinist og en tidligere basketproff. En vimsete og søt sitcom, som du bør se om du er nysgjerrig på «quirky» jenter som Zooey Deschanel. 

«Jane the Virgin» 

Hva skjer når en ung, ambisiøs jomfru finner ut at hun har blitt feilaktig inseminert av legen og er gravid? Jo, en haug med forviklinger, romanser og såpeserie-moro. 

Det mystiske og overnaturlige

Stranger Things på Netflix

«Stranger Things» 

Drøm deg tilbake til klassikere som E.T og X-Files med dette uhyggelige, men samtidig sjarmerende mysteriet. En gutt forsvinner sporløst på vei hjem fra en venn, samtidig skjer det noe merkelig i et laboratorium like ved. 

«Luke Cage» 

Vi er tilbake i det fantastiske Marvel-universet, hvor Luke har flyttet fra Hell’s Kitchen til Harlem for å leve et stille liv - selv om han egentlig er en superhelt. Men så skjer det noe som tvinger Luke til å hente frem kreftene igjen. Interessante rollefigurer gjør dette til en av de mer originale superheltseriene. 

«Westworld»

HBOs storsatsning leverer. I den futuristiske eventyrparken Westworld avviker en gruppe androide «verter» fra et nøye planlagt opplegg styrt av mennesker. Smart, avhengighetsskapende og genialt, og med en rating på 9.2 på IMDb er vi ikke alene om å synes det. 

«Gjengangerne (Les Revenants)» 

Denne franske serien har vært spilt inn på nytt i USA, men det er den franske originalen som er best. Over to sesonger følger vi hva som skjer i en liten fransk by når avdøde familiemedlemmer og venner returnerer i live, som om ingenting har hendt. 

«Black Mirror» 

I denne antologiserien utforskes mørke og absurde, men samtidig ikke utenkelige, sider ved teknologien og den nære fremtiden. Hver episode gir på ulikt vis en litt uggen følelse i magen når du logger på Facebook etterpå. 

«The Magicians»

Ønsker du deg tilbake til Galtvort? I The Magicians kommer du i hvert fall ganske nærme. Her følger vi Quentin som lever et kjedelig liv helt til han kommer inn på en veldig hemmelig og eksklusiv magiskole. Fengende og sjarmerende. 

Populært på Online.no nå: