Se favorittseriene dine når det passer deg

Her er guiden til de beste strømmetjenestene.
Nobel på NRK

Hele Nobel ligger ute til evig tid på NRKs nett-tv. Foto: NRK

Streaming - eller strømming - betyr rett og slett at du får innholdet ditt levert over internett, enten det er filmer, tv-serier, musikk eller annet.

Etterhvert som stadig flere tjenester tilbyr stadig flere filmer og tv-serier, er det å kunne strømme disse hvor man vil og når man vil blitt desto mer populært.

Alt du trenger for å benytte deg av alle mulighetene som finnes, er en god nok bredbåndslinje, et bankkort og en dings som støtter strømming. Så ligger en hel verden av spennende innhold og venter på deg.

Men hvilken eller hvilke tjenester skal du velge? Det kan forhåpentlig denne oversikten gi deg et svar på:

Netflix

Pluss: Super teknisk løsning, fungerer på mange enheter, god bildekvalitet. Veldig mange bra tv-serier som de lager selv, ellers mange amerikanske kvalitetsserier. Et variert filmutvalg, fra store blockbustere til filmer for spesielt interesserte - samt stadig flere dokumentarer.

Minus: For få norske filmer og serier. Mye bedre utvalg i andre land enn i Norge. 

The Crown på Netflix

Storserien The Crown om den unge dronning Elizabeth er en av stadig flere originalserier som nyter stor suksess på Netflix.

Konklusjon: Skal du bare ha én strømmetjeneste, er det vanskelig å unngå Netflix. Helt klart den beste tekniske løsningen og mye bra film og tv for pengene. 

Koster fra 79 kroner i måneden. Vil du ha HD-kvalitet, eller se på to skjermer samtidig, koster det 99 kroner i måneden (og 129 om du vil ha 4K-kvalitet).

Viaplay

Pluss: Bra utvalg av relativt nye amerikanske filmer - og har også begynt med egenproduserte serier. Har også eksklusive filmrettigheter fra Nordisk Film. Bra på filmer og serier for barn - de har blant annet en eksklusiv avtale med Disney. Gir mulighet til å laste ned, slik at du kan se på flyet eller andre steder uten nett. 

Minus:  Har ikke så mange av de beste amerikanske seriene - men har begynt å komme seg etter en frisk satsing på innkjøpte serier.

Transparent på Viaplay

Det dukker opp stadig flere dramaserier på Viaplay - som den glimrende Transparent.

Konklusjon: En av de største utfordrerne til Netflix. Særlig aktuell om det er barn i familien - eller er interessert i Champions League.

Pakken med filmer og TV-serier koster 99 kroner per måned. Viaplay Sport koster 299 kroner måneden.

Viafree

Pluss: Viafree er en ny tjeneste med gratisinnhold fra Viasat - se på det som "lillebroren" til Viaplay. Her kan du se mye av de egenproduserte seriene fra TV3, Viasat 4 og TV6, samt noe av det innkjøpte fra MTV og Comedy Central. Gjør serier som Aber Bergen, Sinnasnekker'n og Paradise Hotel tilgjengelig gratis på nett - og har for sistnevnte egenprodusert nettinnhold.

Minus: Er drevet av reklame, naturlig nok - noe som er prisen å betale for å slippe å betale. Kunne godt hatt mer innhold fra andre aktører som ComedyCentral. Har ennå ikke apper til alle dingser.

Aber Bergen på Viafree og Viaplay

Konklusjon: En relativt fersk tjeneste, som sikkert vil bli sterkere og mer innholdsfylt fremover - men allerede er det mye godt innhold tilgjengelig på nett, for deg som ikke plages av reklame.

HBO Nordic

Pluss: Fantastiske på nye serier (som Game of Thrones, Westworld, Quarry og The Affair) og klassikere fra HBO - blant annet The Wire og Sopranos. Har nesten alltid premiere dagen etter USA.

Minus: Har tidvis slitt med barnesykdommer på teknisk side, men kommer seg. Har lenge vært utilgjengelig på mange viktige plattformer, men er nå tilgjengelig til PlayStation, Chromecast og den nye Apple TV.

Westworld på HBO Nordic

I tillegg til Game of Thrones, har den nye favoritten Westworld (med vår egen Ingrid Bolsø Berdal) blitt en god grunn til å abonnere på HBO Nordic - men tjenesten har også mange andre svært gode serier.

Konklusjon: HBO Nordic er fantastiske på innhold, men må jobbe videre med stabilitet og tilgjengelighet. 

Koster 89 kroner per måned.

TV 2 Sumo

Pluss: Har kjøpt mange spennende serier de siste årene, i tillegg til TV 2s egne storserier som Frikjent. Er en stabil og trygg tjeneste, som er tilgjengelig på mange plattformer, inkludert Apple TV. Gjør det mulig å se live-tv via internett.

Minus: Koster flesk - spesielt om du også vil se fotball. Har ikke vært gode på film, men er etter oppkjøpet av C More blitt bedre på dette (men også det koster ekstra - og inkluderer ikke HBO-serier). 

Frikjent på TV 2 Sumo

Begge sesongene av Frikjent er blant seriene du kan se når du vil, hvor du vil, via TV 2 Sumo.

Konklusjon: TV 2 Sumo er nok mest for deg som trenger tjenesten for å se engelsk eller norsk fotball. Men du får noen veldig gode serier med på kjøpet. 

Tilgang til nyheter og aktualitet koster 99 kroner per måned. Underholdning uten C More Film koster 129 kroner per måned. Underholdningspakken med film (C More) og tv-serier koster 179 kr/mnd. Sport Premium gir deg tilgang til sportssendinger til 399 kr/mnd. Vil du ha alt sammen, koster Total-pakken 449 kr/mnd - dette er den eneste som inkluderer C More-filminnholdet.

NRK nett-tv

Pluss: Her kan du se svært mye av det som sendes på NRK, både av egne og innkjøpte programmer, når du vil og hvor du vil. Du kan også se live-tv. Tjenesten er tilgjengelig på svært mange flater, fungerer veldig bra - og er gratis. 

Minus: Du har ikke alltid like god tid til å se programmene før de forsvinner fra tjenesten.

SKAM på NRK

Det populærkulturelle fenomenet SKAM er blant de mange NRK-sendte programmene du kan se når du vil på NRK nett-tv.

Konklusjon: Ettersom tjenesten er gratis og godt tilgjengelig, kan vi enkelt konkludere med at dette er en tjeneste alle burde få øynene opp for.

NRK nett-tv er gratis - selv for dem som ikke måtte betale lisens.

C More

Pluss: Ålreit tilbud av nye filmer og tv-serier, har kommet seg på enkelte smart-tv-er, Chromecast og nye Apple TV.

Minus: Bare de nyeste sesongene av mange serier. Hadde tidligere alle HBO-rettighetene, men mistet dette for nettkunder (bare de som betaler via tv-abonnementet får se disse). Har likevel fortsatt rettighetene på noen store HBO-serier som har gått en stund, blant annet Game of Thrones og Veep.

Young Pope på C More

Young Pope med Jude Law i hovedrollen er en av seriene du kan se på C More.

Konklusjon: Ser du mye film er C More Play et godt alternativ - spesielt om du ikke vil betale for totalpakken til TV 2 Sumo.

Koster 99 kroner per måned.

Tegn abonnement hos leverandøren du liker best

Når du har funnet en eller flere strømmetjenester du liker, må du tegne abonnement hos den eller de du ønsker å benytte. De fleste tjenestene krever at du gjør dette via Mac eller PC.

Besøk nettsiden til leverandøren du ønsker å tegne abonnement hos og følg instruksjonene. Husk å sjekke vilkårene for prøveperiode og eventuell bindingstid.

Populært på Online.no nå: