Visste du at tv-en din kan gi deg dårligere internett?

Dette er de ukjente signaltyvene.
Fjernkontroll og tv

Fjernkontrollen kan faktisk gjøre internettet ditt tregere. Foto: ©2016 iStockphoto LP

Opplever du innimellom at nettet hjemme er tregt? Det viktigste for en god nettopplevelse er å ha et bredbånd som er raskt nok, men det finnes også andre grunner til at nettet ikke alltid fungerer optimalt.

De fleste trådløse rutere kommuniserer over et 2,4 GHz frekvensbånd. Dessverre er det også mye annet som bruker de samme frekvensene, noe som øker faren for at signalet blir forstyrret. Dinside.no har funnet flere ting som kan gjøre internettkoblingen din ustabil og treg:

1. Mikrobølgeovnen

Denne bruker 2,4GHz-frekvensen og sender ut veldig sterke signaler, noe som gjør den trådløse nettilkoblingen ustabil. Enkelte ovner er faktisk så ille at de praktisk talt dreper WiFi-signalet på enhetene i nærheten.

2. Den radiostyrte bilen

Har du (eller barna) en drone, radiostyrt bil eller lignende i huset? Da kan signalene mellom fjernkontrollen og enheten forstyrre internettsignalene dine. Samme problem har du også om du har en trådløs fasttelefon med basestasjon.  Er du usikker? Sjekk manualen!

3. Høyttaleren på badet

Om det er en gammel modell med Bluetooth-tilkobling vel å merke. Også Bluetooth-kommunikasjon foregår i det samme frekvensspekteret, så fjernkontroller, høyttalere og trådløse hodetelefoner kan virke negativt inn på WiFi-signalene dine. Har du nyere Bluetooth-enheter går det stort sett greit – de velger nemlig automatisk en annen kanal enn WiFi-nettet ditt.

4. Naboens WiFi

Bor du i by eller tettbebygd strøk? Er det mange WiFi-nett innenfor et lite område kan de forstyrre hverandre og redusere hastigheten og stabiliteten.  Løsningen for deg og naboen kan være å justere ned WiFi-sendestyrken. På de fleste rutere kan det reguleres i ruteroppsettet.

Ruter med flere frekvensbånd

En løsning på problemene over vil være å investere i en ruter som også kommuniserer over 5GHz-frekvensbåndet. 5GHz-båndet har dårligere rekkevidde, men er desto raskere enn 2,4GHz-båndet. Så lenge du er i nærheten av ruteren vil det altså være en fordel å bruke 5GHz-båndet. Du kan selv prøve deg frem til hva som fungerer best.

Populært på Online.no nå: