Søk
Meny

Nå får du 5G i Trondheim

Speedtest med 5G-mobil i Trondheim

Bruker du 5G i Trondheim? Her får du informasjon om dagens dekning og hva du trenger for å komme i gang.

Trondheim var den første byen i Norge som fikk 5G – og et drøyt år senere har en fjerdedel av innbyggerne tilgang til Telenors 5G-nett.

– Allerede i mars 2020 hadde vi 38 5G-basestasjoner i Trondheim. Siden den tid har vi kommet godt på vei, og i dag får du 5G-dekning i det aller meste av Trondheim by, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Over 2500 trondhjemmere har 5G-mobil

En rekke innbyggere i Trondheim har allerede skaffet seg 5G-mobil. Ifølge Telenors dekningsdirektør, indikerer det at folk her er over snittet interessert i ny teknologi.

– Den nye teknologien har ikke hatt så stor betydning i folks hverdag ennå, men nå som en rekke mobilprodusenter har lansert sine 5G-mobiler, vil antallet øke raskt. Dette vil nok mange få stor glede av nå som 5G-nettet bygges ut i Trondheim.

TIPS: dekningskartet kan du sjekke dekningen der du bor og se hva som er planlagt.

kart som viser 5g-dekningen i Trondheim

5G på mobilen

Ønsker du å utforske mulighetene med 5G i Trondheim, trenger du en 5G-mobil. Du trenger ikke å bytte SIM-kort eller Telenor-abonnement, 5G-mobilen vil automatisk koble seg til Telenors 5G-nett.

Se alle 5G-mobiler >

Kontinuerlig utbygging

Siden Telenor etablerte Skandinavias første 5G-pilot i 2018, har selskapet gått grundig til verks gjennom kontinuerlig testing, utforsking og eksperimentering. Ifølge Telenors dekningsdirektør, vil dette fundamentet komme innbyggerne i Trondheim til gode.

– Når vi går over til ny teknologi, fokuserer vi på kvalitet. Derfor har vi prioritert å lære mest mulig, slik at vi vet at kundene får best mulig opplevelse når vi først tilbyr dem 5G. Vi har derfor hatt god nytte av å høste erfaringer tidlig, som nå vil komme Trondheim til gode, sier Amundsen.

Fra 100 år gammelt nett til 5G

Telenor er i gang med en omfattende modernisering av nettverket over hele Norge. Det innebærer utbygging av 5G, men også å flytte kunder fra et 100 år gammelt kobbernett over til mer moderne løsninger.

– I Trondheim finnes det rundt 8000 kobberkunder. Nå som vi bygger ut 5G i byen, vil flere av disse kundene gradvis få tilbud om Trådløst Bredbånd via 5G. Med rekordrask forbindelse, lav forsinkelse og ekstrem kapasitet, vil disse kundene få gleden av å få fremtidens supernett midt i stua, sier Amundsen.

Les mer om 5G i Trondheim >