Søk
Meny

5G gir hytteturen en helt ny dimensjon

Mor og datter med pc og mobil bruker 5G på hytta

Er du glad i å dra på hytta? Uansett om du skal på ferie eller ha hyttekontor, vil du ha glede av Telenors lynraske dekning på hytta.

Vi tar med oss mobilvanene våre uansett hvor vi er, og forventer samme muligheter på farten som hjemme.

Derfor pågår utbyggingen av Telenor raske og trygge 5G-nett for fullt over hele landet. Det gjelder ikke minst på populære hyttesteder, slik at flest mulig kan oppleve 5G på hytta.

Se Telenors utbyggingsplaner for 5G >

Raskt og trygt mobilnett fra Telenor

Telenor har Norges største mobilnett og er ledende på infrastruktur, teknologi og nettbaserte sikkerhetsløsninger. Det er avgjørende for at du skal kunne bruke mobilen akkurat slik du vil – der du bor, jobber og ferdes. 

Se hva det betyr for deg >

5G er ikke bare for fremtiden

Markedssjef for dekning i Telenor, Ole Andreas Ræstad, er tydelig på fordelene du får med 5G på hytta (og andre steder) – allerede i dag:

– Med 5G kan du både streame videoer i 4K-oppløsning uten at det hakker eller stopper opp, og delta i videokonferanser uten forsinkelser. Hvis det er noen gamere i familien, vil de også merke forskjell. Med 5G kan du nemlig oppleve en responstid som er like rask som den du kan få på et LAN – altså et lokalt datanett – noe som gir spilleren en helt annen opplevelse enn det som var mulig tidligere.

– Og selv om dagens 4G-nett har god kapasitet, er den enda bedre med 5G. Når mange er samlet på et sted, for eksempel et hyttefelt, og alle skal snappe, surfe, streame og sende meldinger samtidig, kan belastningen fort bli stor på mobilnettet. Og da kan det oppstå forsinkelser. Med 5G vil dette gå langt mer knirkefritt enn det gjør i dag!

3 smarte løsninger for familier som liker å surfe og streame på hytta >

TIPS: 5G betyr ikke bare bedre opplevelser på mobilen, det er også nøkkelen til full internettdekning. Med Trådløst Bredbånd klargjort for 5G kan du nemlig få høyhastighetsinternett også på steder der dette tidligere ikke har vært mulig.

Ikke glem 4G

Har du ikke 5G på hytta, er det godt å vite at Telenors 4G-nett er i absolutt verdensklasse. 4G og 5G kommer faktisk til å eksistere side om side med hverandre en god stund, og dagens 4G-utstyr vil derfor gi en lynrask og stabil opplevelse i mange år fremover.

Mor og sønn på skogstur med mobil og 5G på hytta

– Parallelt med at 5G bygges ut, oppgraderer vi faktisk alle 4G-master, forklarer Ole Andreas Ræstad.

– Jeg har målt opp mot 500 Mbit/s på 4G-nettet. Det er mange ganger raskere enn det vi er vant med fra 4G. Dette krever dog at du har en mobil som støtter 5G, avslutter han.

Med det nye 5G-nettet – og det oppgraderte 4G-nettet – ligger altså alt til rette for både fritid og jobb på hytta; du kan følge med på fotballkampene, strømme favorittmusikken, se filmer og serier i høyeste kvalitet, laste opp og sender tunge filer og delta på møter – akkurat som hjemme.

Sjekk dekningen der du er og dit du skal på dekningskartet >

Og ikke minst ...

Mor har 5G på hytta, men slapper av i solveggen

Husk at det venter fantastiske opplevelser rett utenfor hytteveggen, så pass på at du ikke fastner foran skjermen. Legg vekk mobilen og logg av pc-en innimellom – og ta en tur ut og nyt naturen.

Ha en riktig fin hyttetur!

Hvorfor er det så viktig med 5G-hastighet på hytta?

Kort forklart: Fordi 5G-hastighet gir en bedre brukeropplevelse!

Hastighet beskriver enkelt og greit tiden det tar å laste ned data over mobilnettet – og omvendt når mobilen laster opp data.

Når du f.eks. streamer video, laster du hele tiden ned datapakker. Kjappere nedlasting gir færre avbrytelser og bedre videokvalitet.

Her er alt du trenger å vite om 5G fra Telenor >