Søk

Online.no

Meny

Vil du være en av de første i verden som får teste fremtidens supernett på Flokeneset?

Du kan være en av de første til å bruke 5G – og få et glimt av hvordan vi vil bruke bredbånd i fremtiden.

Nå kan du som bor i nærheten av Flokeneset i Askvoll kommune være med å forme fremtidens bredbånd. Også du som bor på nordsiden av Førdefjorden, innen fem kilometer fra Flokeneset, inviteres til å være med.

Telenor søker deltakere til vår 5G-pilot som starter om kort tid i dette området.

 • 5G er fremtidens supernett, med helt nye, fantastiske muligheter – både hjemme og på farten.
 • Som deltaker i piloten vil du være med å teste, utforske og leke deg med bredbånd levert over 5G i hjemmet ditt.
 • Vi ønsker å få testet 5G best mulig, og oppfordrer derfor spesielt familier med flere i husstanden til å delta.
 • Vi trenger dine tilbakemeldinger på hvordan 5G-løsningen oppleves hos deg – og hvordan det bør fungere i fremtiden.
I 5G-piloten søkes det etter kunder som bor/oppholder seg i det grå feltet hvor Telenor i dag tester ut 5G-dekningen sin.

I 5G-piloten søkes det etter kunder som bor/oppholder seg i det grå feltet hvor Telenor i dag tester ut 5G-dekningen sin.

Mer om piloten for hjemmebredbånd over 5G

Deltakere i pilotene må ha 5G-dekning der de bor/oppholder seg. Telenor vil gjøre en dekningssjekk for å sikre at 5G-dekningen er tilstrekkelig der du bor.

Du får en 5G-ruter med mobilt hjemmebredbåndsabonnement, som skal brukes på lik linje med ditt vanlige bredbåndsabonnement.

5G-antenne monteres på vegg på utsiden

For å sikre best mulig brukeropplevelse i piloten vil det monteres en 5G-antenne på utsiden av boligen din med kabelføring gjennom yttervegg til innendørs WiFi-ruter. Dette vil montører fra Telenor utføre profesjonelt og kostnadsfritt for deg.

Hva forventes av tilbakemeldinger fra deltakere i 5G-piloten:

 • Hvordan oppleves 5G-nettet som bredbåndløsning for en hel familie/husstand. 
 • Hvordan oppleves kapasiteten når mange spiller/gamer eller gjør andre ting som krever mye av fremtidens bredbåndsnett.
 • Hvordan oppleves bredbåndsdekningen innendørs, og hvordan dette fungerer med eventuelle ekstendere/forsterkerløsninger («mesh»).
 • Gi oss tilbakemeldinger på andre erfaringer du har med 5G-piloten – og som kan gi oss nyttige innspill til nye bruksområder vi ikke har tenkt på.

I disse koronatider

Vi er som alle vet inne i litt annerledes tider på grunn av Covid-19-situasjonen. Telenor følger helsemyndighetenes råd ved besøk av montør for installasjon av utstyr hjemme hos kunde, eksempelvis ved vaske hender grundig, unngå håndhilsning og sikre god avstand mellom personer.

I samtale med kunde, vil montør også gjøre nødvendige avklaringer om det er forhold knyttet til karantene eller isolasjon som gjør at arbeid på kundens adresse må utsettes.

Kriterier for å delta:

 • Du må bo, og i hovedsak oppholde deg på Flokeneset til vanlig og i pilotperioden.
 • Pilotkandidater som har 5G-dekning vil få tilsendt endelige vilkår for piloten. Vilkårene må aksepteres for å bli valgt.
 • Vi ønsker primært at det er flere enn to personer i husstanden, slik at tilstrekkelig/optimal bruk av 5G-nettet benyttes i pilotperioden. Kandidater med flere personer innenfor samme husstand vil derfor bli prioritert.
 • Være en aktiv nettbruker. F.eks. vil husstander som er gamere eller bruker ulike strømmetjenester i hjemmet bli prioritert.
 • Hovedsakelig skal nettbruk i hjemmet skje ved bruk av pilotutstyret over 5G. Dette for at vi skal få maksimal læring fra 5G-piloten.
 • Pilotkundene må være villige til å dele erfaringer underveis med oss i Telenor. Dette vil skje gjennom en egne tilbakemeldinger, undersøkelser og personlige intervjuer.
 • Pilotdeltakere må ha fylt 18 år (andre i husstanden kan være yngre, men den som registrerer seg må ha fylt 18 år, og ha myndighet til å kunne installere og bruke slike bredbåndstjenester).