Søk

Online.no

Meny

Arctic Race blir enda raskere – i hvert fall på mobilen

Foto: Gautier Demouveaux

– Knapt noen som bruker mer penger på befolkningen enn Telenor.

Siden midten av juni, har dagene vært fylt med fartsfylte sportsøyeblikk fra Frankrike. I august tar Nord-Norge over stafettpinnen fra fotball-VM og Tour de France.

16. august tråkkes nemlig Arctic Race of Norway i gang for sjette året på rad med start i Vadsø.

Telenor er nok en gang med som sponsor – og folk kan igjen glede seg over enda raskere mobildekning gjennom største delen av sykkelrittet.

– Bedre dekning enn i Oslo

– Også i år gjør vi store grep i forbindelse med Arctic Race of Norway. Til sammen blir det investert 20-24 millioner kroner, forteller dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Det betyr at publikum kan glede seg over 4G-dekning så godt som hele veien fra startstreken i Vadsø til siste målgang i Alta, men med noen unntak over Ifjordfjellet.

I forbindelse med fjorårets ritt, ble det investert 17 millioner kroner. Året før var tallet på rundt 10-15 millioner. I vår og sommer har Telenor bygget ut dekningen i forbindelse med over 50 arrangementer rundt om i landet.

I følge Amundsen er så godt som samtlige basestasjoner langs traseen utbedret med toppmoderne 4G-teknologi. I tillegg er det bygget nye, og totalt er det snakk om flere titalls basestasjoner som skal sørge for superrask dekning.

– Alt dette er varige investeringer. Vi lar alt være igjen. Tana og Kirkenes får relativt sett bedre nett enn Oslo. Det vil forhåpentligvis være overkapasitet i mange år, sier Amundsen.

732 km blodslit – og superraskt mobilnett

Årets Arctic Race blir altså det raskeste noensinne – i hvert fall når det gjelder mobildekning.

Det vil glede publikum som følger etappene fra veikanten eller ser rittet fra sofakroken – via direktesendte TV-signaler over nettopp 4G-nettet.

Arctic Race starter torsdag 16. august i Vadsø og avslutter søndag 19. august i Alta.

Over fire etapper skal syklistene gjennom 732 kilometer. Første etappe har målgang i Kirkenes. Deretter går turen fra Tana til Kjøllefjord, og fra Honningsvåg til Hammerfest. Siste etapper starter i Kvalsund før siste målgang i Alta.

Alle oppgraderingene Telenor gjør i forbindelse med Arctic Race blir værende igjen etter sykkelrittet, forteller Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Og dekningsdirektøren er til stede ...

– Jeg skal kjøre motorsykkel i front bak dekningsbilen vår som vil være en del av årets karavane, sier Bjørn Amundsen. Han skal forsikre seg om at dekningen er så god som den skal være.

– Arctic Race of Norway og Telenor passer som hånd i hanske. Vi får anledning til å vise at vi er den suverent beste mobiloperatøren i Norge. Det er knapt noen andre i verden som bruker mer penger på befolkningen enn Telenor!

Den heftige utbyggingen er et stort steg på veien mot fremtidens mobilnett. De neste årene fases 3G ut. Kapasiteten frigjøres til bedre 4G-dekning og etter hvert 5G – hvor «alt er koblet til alt».

– Folk forventer å kunne strømme musikk og film, være på sosiale medier og bruke internett. Det skal vi levere, fastslår Amundsen.

Telenor oppgraderer 4G til Arctic Race

  • Arctic Race of Norway er et etapperitt i landeveissykling og en del av Europatouren. Rittet arrangeres i samarbeid med Amaury Sport Organisation, som også står bak Tour de France.
  • Arctic Race of Norway og Telenor signerte i mai 2016 en treårig avtale om en massiv oppgradering av mobilnettet.
  • Langs traseen er det nå satt opp flere titalls basestasjoner, som er oppgradert med toppmoderne 4G-teknologi.
  • Denne mobildekningen er avgjørende for at både presse, publikum, støtteapparat for rytterne og ikke minst arrangøren skal kunne å gjennomføre et internasjonalt ritt så knirkefritt som mulig.
  • Alle oppgraderingene er varige. Dermed blir mobildekningen for landsdelen forbedret i form av et svært godt utbygget 4G-nett.