4G+ er supernettet for mobil

Mer stabilt og dobbelt så raskt som vanlig 4G.
Supernettet kommer

Med 4G+ kan du surfe superraskt. Foto: iStock.

Det streames og surfes fra banen, busstoppet og hytta på fjellet, men har du tenkt over at kapasiteten er mye bedre enn før? 

4G+, 4G Advanced, Cat 6, LTE-A, LTA-CA – supernettet har mange navn. For to år siden ble det opprettet, og i dag har nærmere 700 000 Telenor- og djuice-abonnenter telefoner tilgang. 4G+ er mer stabilt og har dobbelt så høy kapasitet enn vanlig 4G. 

- Det merkes først og fremst ved nedlastning av store filer og videoer – det går mye raskere enn før, sier Ole Andreas Ræstad, markedssjef for mobildekning i Telenor.

Forskjellen på 4G og 4G+

Full fart for folk flest

Ræstad forteller at Telenor var blant de første aktørene i verden som testet 4G+nettet sommeren 2014. I dag fås de fleste nye telefoner med 4G+. 

Det eneste du trenger for å få tilgang er:

  • En telefon som støtter 4G+
  • Et abonnement som støtter høye hastigheter 
  • 4G+-dekning 

Alle får effekt av 4G+

Markedssjefen mener at 4G+ gagner absolutt alle med mobiltelefon. Nettet blir nemlig raskere når man utnytter ressursene i alle frekvensbånd. På den måten fordeler trafikken seg dit det til enhver tid er tilgjengelig kapasitet. Det kan sammenlignes med det å kjøre på en flerfelts motorvei fremfor en smal landevei.
- For den gjennomsnittlige brukeren betyr dette at du vil få mer ut av abonnementet du allerede har. Du vil for eksempel i større grad oppnå makshastighet når dere er flere i husstanden på samme nett samtidig, sier Ræstad. 
I dag har 417 av 428 kommuner i Norge 4G+dekning, og utbyggingen fortsetter.  

Populært på Online.no nå: