Søk
Meny

Kan fotballen komme tilbake – ytterst i havgapet?

Tre personer spiller eFotball med 5G utendørs på Mausund

I 2015 ble A-laget til Mausund lagt ned. Kan 5G blåse liv i fotballentusiasmen igjen i det lille øysamfunnet – langt ute i Norskehavet? Se serien «Long Shot» her.

Mausund IL hadde i en årrekke blitt lagt merke til i regionen for sine gode prestasjoner på fotballbanen, og var et motstanderlag mange fryktet. Men i 2015 ble A-laget til Mausund oppløst – og innbyggerne mistet brått et av sine viktigste samlingspunkt.

Nå har imidlertid Mausund fått 5G, og det betyr nye muligheter – også for fotballen.

En serie om drømmer og samhold

I «Long Shot» får vi følge gaming- og fotballentusiast Amalie Snøløs og hennes strabaser med å danne Mausunds nye eFotballag – og arrangere en legendarisk kamp mot den store erkerivalen.

Med på laget har Amalie blant annet landslagssjef Ståle Solbakken og kaptein på eFotballandslaget, Arkan Resul.

Det blir oppturer, nedturer, overraskelser, læring, mestring, glede og samhold.

Kan fotballgleden komme tilbake takket være eFotball og 5G?

eFotball med 5G: Amalie Snøløs brenner for eFotball med 5G

Amalie Snøløs er programleder for «Long Shot».

Episode 1:

Episode 2:

Episode 3:

E-sport er den raskest voksende sporten i verden

Bak Mausund eFotballag står Telenor og Norges Fotballforbund.

Sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen, sier fotball er, og skal være for alle, og at eFotball er en forlengelse av den tradisjonelle fotballen:

– eFotball er et satsningsområde internasjonalt gjennom UEFA og FIFA, og i Norge har vi nå et landslag, NM og et eget seriesystem. Da vi hørte om det lille samfunnet, ble vi inspirert til å bidra med både kompetanse og ressurser for å realisere drømmen om å få fotballen tilbake. Det lar seg nå gjøre med de nye mulighetene 5G-teknologien gir.

Sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen, er opptatt av eFotball med 5G

Petter Svenden er sponsorsjef i Telenor.

Barn og ungdom bør ha de samme forutsetningene

Kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Runar Pahr Andresen, sier at det i dag er mange voksne og barn som ikke har de samme forutsetningene. Hensikten med serien er vise hvor samlende idretten er – både for utøverne, treningsapparatet og samfunnet generelt.

– Alle barn og ungdom bør ha de samme forutsetningene til å spille eFotball. Vi deler de samme verdiene som Telenor om et inkluderende felleskap. Derfor har vi valgt å stille med vår kompetanse inn i dette morsomme, og ikke minst viktige, prosjektet, sier han.