Søk
Meny

Én av to tar ferien hjemme

Sommerferie hjemme

Og det vil påvirke mobilbruken din – pass på at du har riktig abonnement.

På grunn av koronaviruset blir sommerferien annerledes for mange nordmenn. Vanligvis ville mange vendt nesen mot varmere strøk, men slik blir det ikke i år.

Faktisk sier én av to nordmenn at de planlegger å være hjemme hos seg selv i sommer. Det viser en spørreundersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Telenor. 

39 prosent sier de skal på hyttetur, mens drøyt hver fjerde spurte har planer om å legge ut på biltur. Det er også mange som vil kombinere ferieformene: to av tre planlegger mer enn én ferieaktivitet i sommer.

Halvparten tar ferien hjemme hos seg selv.

Én av to nordmenn planlegger å være hjemme i sommer, viser en spørreundersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Telenor. 

Påvirker mobilbruken

– Nå som de fleste av oss holder seg innenfor Norges grenser, regner vi med at flere ikke vil være like påpasselige med bruken av mobildata som når de ferierer i utlandet, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Nesten halvparten av deltakerne i undersøkelsen forventer økt forbruk av mobildata denne sommeren. Her snakker nok folk av erfaring: tall fra Telenors mobilnett de siste tre årene viser at databruken gjennomsnittlig øker med 65 prosent i juli sammenlignet med normale måneder.

– Det kan være lurt å tenk over om du har riktig abonnement til den økte sommerbruken, sier Brown, og trekker frem Telenors nyeste abonnement, Next, som et godt alternativ for surfeglade. 

Next gir deg ubegrenset data og du kan selv bestemme hvilken hastighet du ønsker å surfe med. Inkludert er også fri bruk av minutter, SMS og MMS. Og er du en av de som legger ferien til utlandet, kan du bruke mobilen som hjemme i hele EU og EØS.

Ric Brown, mobildirektør i Telenor

Når mange skal tilbringe sommeren hjemme, vil de ikke være like påpasselige med databruken som når de ferierer i utlandet, tror Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Klare for økt databruk

– Uavhengig om du bruker lite eller mye mobildata, det viktigste er at du har et mobilabonnement som passer din bruk. Dersom barna har stort underholdningsbehov, kan du også vurdere Data-SIM. Da kan det streames fra nettbrettet i teltet, baksetet eller på hytta, sier Brown

Data-SIM er et ekstra SIM-kort som til nettbrettet, PC-en eller ruteren. Dermed kan du surfe med med flere enheter i tillegg til mobilen – på det samme abonnementet.  

– Mobilen vår er med oss overalt, og vi ønsker dekning uansett hvor vi er. Enten du surfer over mobilnettet fra hytta, båten eller campingturen, er Telenors mobilnett tilgjengelig de aller fleste steder i landet, sier Brown.

For selv om mobilbruken tar seg opp i ferien, trenger du ikke være redd for at mobilnettet skal ta kvelden.

– Vi har et robust og sterkt nettverk, og økt mobilbruk i sommerferien er som forventet. Det kan selvsagt skje at det oppstår treghet dersom mange bruker mobilnettet samtidig på samme sted, men vi har mer enn god nok kapasitet i nettet. Vi har basestasjoner landet rundt og er godt dimensjonert for økt sommerbruk, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge. 

Telenors spørreundersøkelse

  • Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på vegne av Telenor.

  • Funnene i undersøkelsen er basert på intervju med 1048 respondenter.  

  • Resultatene kan ansees som representative for den norske befolkningen over 15 år.

  • Feltarbeidsperiode: 8-15 mai 2020.