Sjekk hvor kjapt du surfer – uansett hvor du er

Det er lett å måle hastigheten på Norges raskeste nett.
Mål hastigheten med Speedtest fra Ookla

Ifølge tall fra hastighetsappen Speedtest fra Ookla har Telenor det overlegent raskeste nettet i Norge … som igjen er landet med verdens raskeste mobilhastigheter.

Dermed kan du som Telenor-kunde forvente en god og lynrask surfeopplevelse på mobilen, uansett hvor i Norge du befinner deg – enten det er til fjords eller fjells.

Last ned appen

Slik tester du farten med Speedtest fra Ookla

Men hvor raskt går det egentlig når du surfer? Det kan du selv lett finne ut ved å laste ned og kjøre Speedtest-appen fra Ookla.

Slik måler du farten

Straks Speedtest-appen er installert, kan du åpne den opp for å teste hvor raskt du surfer på mobilnettet.

Dobbeltsjekk at du ikke er koblet opp mot et wifi-nett, og trykk på «begin test»-knappen.

Du vil deretter se et «speedometer» som måler ping og hastighetene for både ned- og opplasting av data.

Hva betyr tallene?

Gjennomsnittshastigheten i det norske mobilnettet lå ifølge Ookla på 52.59 Mbps, mens snittet i Telenor-nettet lå på hele 58.58 Mbps.

Mbps står for megabits per sekund, altså 1 000 000 bits i sekundet (en bit er den grunnleggende digitale størrelsen, som regel «0» og «1»). For å strømme en video i god HD-kvalitet, regner man som regel med at du trenger rundt 5 Mbps.

Med støtte for 4G+ og 4G++ i Telenors nett, er den teoretiske toppfarten på opptil 450 Mbps. I praksis avhenger den opplevde farten av hva slags mobil du har, geografiske forhold der du befinner deg, samt hvor mange andre som bruker mobilnettet samtidig som deg.

Ping kalles responstid på godt norsk, og er en måling på hvor lang tid mobilen din bruker på å få et «svar» tilbake fra serveren den forsøker å nå. Tallet måles i millisekunder, så det går med andre ord fort unna. Ping er spesielt viktig for nettbruk som krever kjapp infoflyt frem og tilbake, som ved onlinespilling.

Populært på Online.no nå: