Søk
Meny

Utforsking av forhistorien, insektjakt, geocaching, quiz ... Her er påskemoro for hele familien!

Mye moro med mobil på tur

Ta med mobilen ut på tur! Vi har samlet seks tips som hele familien kan glede seg over i påsken.

Påsken står for tur – og enten dere tilbringer ferien hjemme eller på hytta, kan mobilen være et perfekt verktøy til å både inspirere, underholde og engasjere familien.

For det å bruke mobilen sammen trenger definitivt ikke bare å handle om å sitte inne med hver sin skjerm i total stillhet. 

Her er seks gode tips til hvordan mobilen kan bidra til en morsom ferie.

1. Dra på plante- og insektjakt sammen

Med appen «Seek by iNaturalist» (iPhone/Android) kan dere dra på plante- og insektjakt ute i naturen. Appen identifiserer nemlig planter, dyr og insekter, og forteller nøyaktig hvilken art du ser ved hjelp av mobilkamera. Du kan knipse bilder der og da i appen, eller ta bilder og søke dem opp i appen senere. 

Appen er både gratis og barnevennlig – da den ikke samler inn opplysninger om barn. En del av teksten er også på norsk, og i appen får du også noen lure naturregler som lærer barn om det å være ute. Appen foreslår det latinske navnet på plantene, men ved et kjapt Google-søk får du enkelt opp det norske navnet.

Ekstratips: «Treslag i Norge» (iPhone/Android) er en annen lærerik app som er fin å ha med seg på tur. Appen hjelper deg å kjenne igjen de 27 vanligste treslagene i landet.

Med Norges raskeste mobilnett blir opplevelsen enda bedre >

2. Lag fine – eller morsomme – videoer sammen

Mens de eldste i familien sikkert lurer på hvordan de skal streame påskekrimmen, er de yngste mest sannsynlig fornøyde bare de har tilgang på YouTube – der de nok også har plukket opp noen grep til hvordan videoer kan gjøres hakket mer spenstige med enkle grep.

Med litt mer ledig tid sammen, kan dere kanskje også forsøke å gjøre litt mer ut av mobilvideoene fra ferien enn å bare la dem ligge uberørt i kamerarullen?

Med en app som Videoshop (iPhone/Android) er det lekende lett å klippe filmer, redigere dem med tekst og effekter – samt legge til musikk og lydeffekter. Kanskje er det en liten (eller stor) filmskaper i familien som bare venter på å slippe løs?

3. Tilbake til forhistorien

Hva med en spennende vri på neste tur i naturen, parken eller hagen? Med den nye David Attenborough-appen «Museum Alive» (iPhone) kan du ved bruk av AR-teknologi forflytte deg til forhistorisk tid.

Animerte 3D-modeller tryller frem miniatyrhabitater ved hjelp av mobilkameraet ditt. Hittil kan du utforske tre forskjellige utdøde arter: smilodon, dimorfodon og opabinia – men flere er på vei.

Moro for både små og store, og en artig måte å bruke mobilen på som kanskje ikke alle har opplevd før?

Appen «Museum Alive» koster 33 kroner.

Musem Alive AR-app

4. Geocaching – orientering ved hjelp av GPS

Har du hørt om geocaching? Det er en moderne form for orientering hvor du finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Du leter etter fysiske poster, kalt «cacher», som er plassert ut over store deler av verden. Alt du trenger er å laste ned appen «Geocaching» (iPhone/Android), som gir deg koordinater og hint. En slags skattejakt med mobilen, altså!

Appen er gratis, men vær oppmerksom på at det tilbys kjøp i den.

TIPS: Det kan kanskje være lurt med litt ekstra data i reserve når dere skal ut på tur. Som Telenor-kunde kan du bruke Familiebonus, som gir hele familien ekstra data hver måned – helt uten ekstra kostnad.

Dette er Familiebonus

  • Samler du minst 2 private mobilabonnement eller 1 privat mobilabonnement + ytterligere 2 produkter fra oss, får du Familiebonus.

  • Hvert produkt gir 1 GB bonusdata hver måned – uten ekstra kostnad!

  • All bonusdataen samles i en felles pott, og dere bestemmer selv hvordan den skal fordeles.

  • Disse produktene gir bonusdata: Mobilabonnement (privat og bedrift), SWAP, Mobilt Bredbånd, Trådløst Bredbånd, Bredbånd, Fiber, Hjemmetelefon og TV.

  • Og dere trenger ikke å være i familie ... Hvem som helst kan være med i din Familiebonus!

5. Les eller lytt til bøker

Å lese bøker eller lytte til lydbøker kan få reisetiden til å gå litt fortere, eller være perfekt underholdning på hytta.

Den norskutviklede leseappen «Pickatale» (iPhone/Android) gir tilgang til flere hundre barnebøker både på norsk og engelsk. Den fungerer også som en lydbok, og passer derfor utmerket til lange bilturer. 

Et abonnement koster 89 kroner i måneden, eller 589 kroner for et helt år – uten bindingstid.

Et annet tips er Allbok (iPhone/Android), som lar alle med lånekort på biblioteket lese e-bøker og lydbøker fra mange bibliotek helt gratis.

Hos den digitale abonnementstjenesten Storytel (iPhone/Android) kan du velge blant 250 000 lydbøker og e-bøker til mobilen eller nettbrettet.

Du kan prøve gratis i 14 dager, og et månedsabonnement koster fra 189 kroner måneden – avhengig av hvor mange kontoer du skal ha. 

Tips! «Pulverheksas påskekrim» er perfekt påskekrim for barna. Det er påske, og Pulverheksa, Hokus, Pokus og Politimannen koser seg med appelsiner i sola. Så kommer Grønnskollingen, men han er ikke glad. Møllen hans er død! Hvem er den skyldige? Politimannen tar saken, og samler alle de mistenkte i biblioteket.

6. Tid for quiz

Påsken er en perfekt tid for noen runder quiz – enten i bilen eller når familien samles etter en lang dag ute. 

Den norske quiz-appen Kahoot (iPhone/Android) har på rekordtid rukket å bli en moderne klassisker både i klasserom og i de mange hjem. Her kan både små og store lage egne påskequizer, da gjerne med varierende vanskelighetsgrad – som alle kan være med på å svare på via hver sin mobil.

«Quizappen» (iPhone/Android) fungerer akkurat som en god gammeldags quizbok med mange spennende kategorier og tusenvis av spørsmål tilpasset alle aldersgrupper. Du kan velge blant kategorier som historie, språk, film og serier, kjendiser, musikk og geografi.

Du kan få to uker gratis, deretter er det en fast månedspris på 19 kroner etter prøveperioden.

Bedre opplevelser med dekning i verdensklasse

Vi håper dere får nytte og glede av våre tips. Med mobilen på turen og Norges raskeste mobilnett, er mulighetene uendelige. Det bare fantasien som setter grensene, uansett hvor eller hvordan dere feirer påskeferien.