Søk

Online

Meny

Det er offisielt – igjen: Telenor har Norges raskeste mobilnett

Det går stadig kjappere å surfe over 4G.

Allerede i fjor vant Telenor førsteplassen i Ookla Speedtest Awards 2017, en anerkjennelse av det desidert kjappeste mobilnettet i Norge.

I en fersk rapport har Ookla igjen kåret Telenors mobilnett til det raskeste i Norge for hele 2017 – basert på kundeopplevde målinger gjennom hele 2017.

Ifølge Ookla har Telenor gjennomsnittlige nedlastingshastigheter på 62,92 Mbps og gjennomsnittlig opplastingshastighet på 17,85 Mbps.

Som Telenor-kunde kan du dermed være sikker på at du får den ultimate surfeopplevelsen på mobilen.

Ifølge målingene, som gjelder for året 2017, har Telenor gjennomsnittlige nedlastingshastigheter på 62,92 Mbps og gjennomsnittlig opplastingshastighet på 17,85 Mbps.

Øverste verdensklasse

– Telenors mobilnett kunne ikke ha fått en bedre attest, jeg er veldig glad for at vi oppnår så høye snitthastigheter. Telenor vil også framover gjøre det som skal til for å sikre at våre kunder har mobilopplevelser i øverste verdensklasse, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Han mener at Telenor med Ookla-seieren nå ser resultatet av en langsiktig satsning med tunge investeringer:

– Vi bygger fortsatt 4G, selv om vi nå har 99 prosents befolkningsdekning. Og vi har startet forberedelsene til 5G. Testen viser at vi lykkes med vår offensive og langsiktige satsning på dekning og kapasitet, sier Amundsen.

Grafikk som viser hvilken operatør med de raskeste hastighetene målt over hele Norge.

Telenor øker snittet

Etter at Telenor i 2015 slapp mobilfarten fri, hoppet Norge fra en 11. plass og helt til topps i verden for mobile surfehastigheter.

Dette er en posisjon landet har holdt siden – med stadig større margin: I juli 2017 var snittfarten på hele 52.59 Mbps for hele landet.

Samme måned lå Telenors snittfart ifølge Ookla på hele 58.58 Mbps.

Som Ookla også nevner, er det ekstra imponerende at et såpass langstrakt land som Norge, med alle sine fjorder og fjell, klarer å ha en såpass høy snittfart for mobilsurfing – dette er utfordringer mobiloperatører i andre land ikke må ta høyde for.