Søk

Online.no

Meny

3429 tekstmeldinger ... i sekundet!

Norske SMS-fingre gikk varme – og satte ny rekord under Stjernekamp-finalen på NRK.

At det norske folk er opptatt av Stjernekamp, er det liten tvil om. Det ble svært tydelig spesielt under finalen på NRK lørdag, da ny SMS-rekord ble satt i Telenors mobilnett med hele 3429 tekstmeldinger i sekundet!

Forrige rekord ble satt for ganske nøyaktig ett år siden ... og da nettopp under fjorårets Stjernekamp-finale.

En stabil og populær tjeneste

Hvert døgn går det imponerende 17 millioner SMS-meldinger gjennom Telenors nett, et tall som har økt jevnt og trutt siden SMS-tjenesten (kort for Short message service) ble lansert for folk flest i 1993.

Den gang var tjenesten mest ment for kommunikasjon mellom privatkunder, mens man nå ser at den tas stadig mer i bruk av næringslivet.

Det kan dels skyldes at SMS i dag blant private har fått god konkurranse fra andre, nettbaserte meldingstjenester og sosiale medier. Men vel så viktig for SMS-veksten er tryggheten: Med SMS vet avsenderen at meldingen kommer frem.

Hvem får du SMS fra?

Litt over halvparten av SMS-ene som går gjennom Telenors nett går fra eller til næringslivskunder – som i disse tilfellene: 

Fjensynsunderholdning: Finalen i Stjernekamp på NRK bruker SMS-avstemming for å kåre vinneren. Også annen tv-underholdning tviholder på SMS når noen skal stemmes inn eller ut.

Næringslivet: Du har helt sikkert hatt bilen din på verksted. Da har du også fått SMS om påminnelse til verkstedtimen, og kanskje et varsel om at bilen er ferdig.

Helsevesenet, og kroppspleie: Tannlegen, fastlegen, fysioterapeuten og ikke minst frisøren varsler med SMS.

• Bank og skatt: Mange banktjenester utføres via SMS. Skatteoppgjøret kan også enkelt utføres på samme måte.

Kriseberedskap: Kraftlagene; NVE, kommuner og fylker bruker også i voksende grad SMS som en del av kriseberedskapen. Med tilgang på kundenes mobil, er det enkelt å varsle om utfall.

SIKRER GOD DEKNING: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

SIKRER GOD DEKNING: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

God dekning gir SMS-trygghet

Som du skjønner, er SMS en trygg plattform for viktig og nyttig informasjon. Men skal man være sikker på at informasjonen når frem til alle, må også dekningen i mobilnettet være god.

– God dekning er helt nødvendig for at avsender skal være trygg på at meldingen når frem, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Han har nylig vært ute på sin årlige tur landet rundt for å sjekke tilstanden i Telenors mobilnett, for å sikre at hele Norges befolkning kan stemme på sine favoritter i Norske Talenter – eller motta mer kritisk informasjon på en effektiv måte:

– SMS som kommunikasjonskanal er en pålitelig tjeneste som sparer den som bruker den for manuell oppringing og annen varsling, sier Amundsen.