Stor kåring: Telenor har Norges raskeste mobilnett

… og et av de raskeste i hele verden. Det sier Ookla, som måler hastigheten i mobilnett jorda rundt.
Telenor har Norges raskeste mobilnett

Med Telenor-abonnement kan du surfe på Norges raskeste mobilnett. Foto: Telenor.

Telenor tok førsteplassen i Ookla Speedtest Awards 2017

- Telenor er vinner av Speedtest Award 2017 for Norges raskeste mobilnett, basert på Ooklas analyse av Speedtest-resultatene fra 1. og 2. kvartal i 2017, sier Doug Suttles, konsernsjef i Ookla.

Ooklas kåring baserer seg på målinger i hele Norge for første halvår i år, der Telenors kunder i snitt oppnår en nedlastningshastighet på mer enn 54 Mbits – hele 10 Mbits høyere enn nest beste operatør. 

Et av verdens raskeste nett

Siden Telenor fjernet hastighetsbegrensningene i september 2016, har Speedtest-resultatene vist at de har vært den raskeste mobiloperatøren i Norge i ni måneder på rad.

Dette er den største hastighetsøkningen vi noensinne har sett på så kort tid – og økningen er så sterk at Telenors hastigheter nå er blant de raskeste i verden. Dette er meget imponerende, spesielt med tanke på dalene og fjellområdene i Norge som kan gjøre det vanskelig å bygge et mobilnett, sier Suttles.

Utbyggingen fortsetter

- Dette er den beste attesten mobilnettet vårt kunne ha fått, og utmerkelsen trygger både kundene og oss i Telenor på at vårt store mobilløft har effekt. Dette inspirerer oss til fortsatt å investere tungt i mobilnettet, ikke minst jobber vi nå med å oppnå landsdekkende 4G, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen.

Amundsen vektlegger at Telenor har fulgt en unik strategi i byggingen av nettet, der ulike frekvenser supplerer hverandre. 

- Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier Amundsen.

Maksimal fart for alle

Oppgraderingen av Norges største mobilnett er et langsiktig prosjekt.
Bjørn Moen

Bjørn Ivar Moen

- Årene framover skal vi fortsette modernisering for å sikre at nordmenn har mobilopplevelser i verdensklasse, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Mobil i Telenor.
Både privat- og bedriftskundene får ubegrenset tilgang til mobilnettets muligheter for opp- og nedlastingshastigheter, eller maksimal fart, der man befinner seg til enhver tid.

- Telenors siste moderniseringer av nettet retter seg ikke bare mot å gi knallgode opplevelser når man bruker mobilen til å strømme eller surfe med. Vi har også integrert 4G Tale og Wifi Tale for Android og iPhone, noe som radikalt bedrer talekvaliteten og er et historisk viktig tiltak for å gi langt bedre innendørsdekning, sier Bjørn Ivar Moen.

Populært på Online.no nå: