Søk
Meny

Det er offisielt: Telenor har Norges beste mobilnett!

Telenor har Norges beste mobilnett

Telenor har best mobildekning og raskest mobilnett i Norge, viser ferske tall fra analyseselskapet Ookla.

– Vi er glade for å anerkjenne at Telenor har Norges beste mobilnett, og overrekke prisene for raskeste mobilnett og beste mobildekning i Norge.

Dette sier Doug Suttles, administrerende direktør i analyseselskapet Ookla. Hver uke tester flere tusen nordmenn sine mobilopplevelser med Ooklas Speedtest-app – og det er basert på 127 000 slike målinger fra april til og med september i 2020 at Telenor kommer seirende ut både på fart og dekning.

– Denne anerkjennelsen er et vitnesbyrd om deres eksepsjonelle ytelse i andre og tredje kvartal, basert på Ooklas strenge analyse av forbrukernes tester og mobile dekningsskanninger med Speedtest, sier Suttles i en pressemelding.

Fakta om Ooklas kåring

Ooklas kåringer bygger på data som er målt av brukerne av Speedtest-appen.

«Raskest mobilnett» måler gjennomsnittlig nedlastingshastighet – hovedsakelig over 4G, men også 2G, 3G og 5G. Snittfarten fra alle disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører.

«Best dekning» måler hvor brukerne av appen er, hvor Telenor har dekning og kvaliteten på dekningen på hvert sted.

Dette betyr det for deg

Kåringen er basert på målinger over både 2G, 3G, 4G og 5G i hele landet. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet på Telenors mobilnett var ifølge Ookla 79,3 Mbit/s.

Med høye hastigheter, 99,9 prosent befolkningsdekning og 85 prosent arealdekning, sørger Telenor for at du kan bruke mobilen akkurat slik du vil både hjemme, på hytta og reise i vårt langstrakte land.

– Norske mobilkunder øker årlig dataforbruket med 30 prosent, og de forventer suveren dekning og høye hastigheter der de ferdes. Kåringen inspirerer oss til fortsatt å jobbe for å tilby nordmenn et mobilnett i verdensklasse, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Jo raskere nett, desto bedre blir mobilopplevelsen – uansett hva du bruker mobilen til: Du kan streame, surfe, snappe, dele, bestille, spille og laste ned, uten at det hakker eller stopper opp, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig på samme sted.

I den sammenheng er det også viktig å huske at vi foreløpig bare er i startfasen av 5G-utbyggingen. Fremtidens mobilnett åpner virkelig opp for helt nye mobilopplevelser.

Jubel for Norges beste mobilnett

JUBLER: Norgessjef Petter-Børre Furberg (t.v.), teknologidirektør Ingeborg Øfsthus og mobildirektør Ric Brown gleder seg over å ha landets beste mobilnett. Foto: Martin Fjellanger

Nå kommer 5G til alle

Det skal absolutt skje mye fremover: I løpet av de neste fire årene skal Telenor bygge ut 5G-nettet til hele landet – samtidig som 4G-nettet løpende oppgraderes for å sikre dekning i verdensklasse også i årene som kommer. 4G vil nemlig spille en veldig viktig rolle også fremover. 

– Det føles godt å få denne utmerkelsen når vi nå skal modernisere 4G-nettet og rulle ut 5G. Telenors mobilnett er størst og dekker flest mennesker, likevel vil rekordrask utrulling føre til at vi i løpet av fire år har 5G til alle, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor.

Allerede i løpet av første halvdel 2021 vil Norges største byer ha 5G på plass – slik at du kan få den beste opplevelsen på mobilen din.

Få fullt utbytte av farten

Med høye hastigheter og god dekning, gjelder det også å ha nok data tilgjengelig til det du ønsker å gjøre på mobilen.

Takket være mobilabonnementet Next kan du si farvel til datapakker, og i stedet nyte friheten ubegrenset data gir deg på mobilen.

– Vår hastighets- og dekningsposisjon er et resultat av mange års kompromissløs innsats. Norge er sannsynligvis et av de vanskeligste landene i verden å bygge mobilnett. Likevel har det alltid vært viktig for oss at hele landets befolkning skal få tilgang til en best mulig mobilopplevelse, avslutter Øfsthus.