Søk
Meny

Telenor har Norges beste mobilnett!

Telenor har Norges beste mobilnett

Telenor har fortsatt best mobildekning og raskest mobilnett i Norge, viser ferske tall fra analyseselskapet Ookla.

– Vi er glade for å anerkjenne at Telenor har Norges beste mobilnett, og overrekke prisene for raskeste mobilnett og beste mobildekning i Norge.

Dette sier Doug Suttles, administrerende direktør i analyseselskapet Ookla. Hver uke tester flere tusen nordmenn sine mobilopplevelser med Ooklas Speedtest-app. 232 000 målinger er gjennomført på tvers av alle operatører i første og andre kvartal 2021, og av disse er 120 000 i Telenor-nettet. Konklusjonen er at Telenor kommer seirende ut både på fart og dekning.

– Denne anerkjennelsen er et bevis på deres solide resultater i Q1-Q2 2021, basert på Ooklas analyse av forbrukerinitierte tester og kartlegging av mobildekning med Speedtest, sier Suttles.

Fakta om Ooklas kåring

  • Ooklas kåringer bygger på data som er målt av brukerne av Speedtest-appen.

  • «Raskest mobilnett» måler gjennomsnittlig nedlastingshastighet – hovedsakelig over 4G, men også 2G, 3G og 5G. Snittfarten fra alle disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører. Telenors 3G-nett er offisielt lagt ned for å gjøre plass for 5G, men det finnes fortsatt noen få steder.

  • «Best dekning» måler hvor brukerne av appen er, hvor Telenor har dekning og kvaliteten på dekningen på hvert sted.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q1-Q2 2021. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Stadig raskere og enda bedre

Kåringen er basert på målinger over både 2G, 3G (der det finnes), 4G og 5G i hele landet. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet på Telenors mobilnett var ifølge Ookla hele 86,07 Mbit/s.

Med høye hastigheter, 99,9 prosent befolkningsdekning og 85 prosent arealdekning, sørger Telenor for at du kan bruke mobilen akkurat slik du vil både hjemme, på hytta og reise i vårt langstrakte land.

– Vi har aldri vært så avhengig av digitale tjenester som vi er i dag, og vi er svært stolte over at vi fortsetter å levere på kundeløftet vårt. Nå som 5G-utbyggingen skyter fart, vil mobilnettet stadig bli raskere og enda bedre, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge

Ookla-award for Norges beste mobilnett

Dette betyr det for deg

Jo raskere nett, desto bedre blir mobilopplevelsen – uansett hva du bruker mobilen til: Du kan streame, surfe, snappe, dele, bestille, spille og laste ned, uten at det hakker eller stopper opp, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig på samme sted.

I den sammenheng er det også viktig å huske at vi foreløpig bare er i startfasen av 5G-utbyggingen. Fremtidens mobilnett åpner virkelig opp for helt nye mobilopplevelser.

Stadig flere får glede av 5G

Det skal absolutt skje mye fremover: I løpet av de neste fire årene skal Telenor bygge ut 5G-nettet til hele landet – samtidig som 4G-nettet løpende oppgraderes for å sikre dekning i verdensklasse også i årene som kommer. 4G vil nemlig spille en veldig viktig rolle også fremover. 

Allerede i løpet av første halvdel 2021 har Norges største byer fått 5G på plass – slik at du kan få den beste opplevelsen på mobilen din.

Få fullt utbytte av farten

Til tross for at nordmenn har tilbrakt mer tid enn normalt hjemme i 2020, bruker vi mer mobildata enn tidligere. I 2020 økte gjennomsnittlig forbruk av mobildata med 20 prosent

– Mange har det siste året avlastet mobilnettet ved å være koblet til WiFi, så dette er noe oppsiktsvekkende. Hvis vi ser på totalt forbruk av mobildatatjenester i 2020, inkludert trådløst bredbånd, har forbruket faktisk doblet seg, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Med høye hastigheter og god dekning, gjelder det altså å ha nok data tilgjengelig til det du ønsker å gjøre på mobilen.

Takket være mobilabonnementet Next kan du si farvel til datapakker, og i stedet nyte friheten ubegrenset data gir deg på mobilen. Med nyheten Next Familie kan også flere i husstanden dele denne ubegrensede datafriheten – med familierabatt.