Kutt ut Facebook-appen

Sliter du med en treg mobil kan dette være verdt forsøket.
facebook

Når appene blir så store at de tømmer mobilen for ressurser, er det på høy tid å sette ned foten og avinstallere.

Selv om Facebook er flinke til å oppdatere mobilappen sin, får de jevnlig tyn for at appen blir stadig mer ressurskrevende i takt med at flere funksjoner og finesser legges til. 

Men ikke fortvil, for løsningen er nærmere enn du tror: 

Trikset er nemlig å kutte ut Facebook-appen, og i stedet gå inn på Facebook via mobilens nettleser. 

Nøyaktig hvor stor forbedringen blir vil variere etter mobilens alder, operativsystem, og generelle helsetilstand. Det er likevel verdt å merke seg at selv nyere mobiler kan ha mye å spare, og norske itavisen refererte nylig til at ytelsen på LGs siste toppmodell (G4) økte med hele 15 prosent. 

For deg som har en mobil med litt minne, kan du også glede deg over å slippe å installere Messenger-appen for å sende meldinger - den er nemlig på plass i nettleseren.

Spørsmålet er selvsagt hvordan du gjør det, og her viser vi deg framgangsmåten for alle med en iPhone eller Android-mobil. 

Slik gjør du det på Android

1. Fjerne Facebook-appen: Framgangsmåten kan variere litt fra produsent til produsent, men på vår Samsung Galaxy Note 3 kan du trykke på Apper, så holde fingeren på Facebook-appen inne, helt til du får opp valget “Avinstaller”. 

Du kan også avinstallere ved å gå via Apper, Innstillinger, Appstyring, finn Facebook-appen og velge “Avinstaller”. 

facebook-app

Gå inn på “Appinformasjon” og velg “Avinstaller”.

Om produsenten av mobilen ikke gir deg dette valget, skal du i det minste få opp en “Disable”-funksjon, og siden den setter appen i dvale vil det gjøre samme nytten.

2. Start nettleseren på mobilen og gå til facebook.com: Logg på med brukernavn og passord. Selv brukte vi nettleseren Chrome på vår Androidmobil, og den gir deg også  push-varslinger om du ønsker det. Varslingene kan forøvrig slås av senere om du ombestemmer deg.

Facebook-app

Du kan aktivere push-varslinger via Chrome!

Så lønner det seg selvsagt å lage en snarvei til Facebook-adressen: Trykk på mobilens menyknapp, trykk på “Legg til på startsiden”, og trykk på “Legg til”. 

Når snarvei-ikonet er lagret kan du som vanlig flytte det dit du vil ved trykke på ikonet og dra det til ønsket posisisjon.

Slik gjør du det på iPhone

Facebook-app

Legg til en snarvei på hjemskjermen for enkel tilgang.

Slik gjør du det på iPhone

1. Fjerne Facebook-appen: På iPhonen trenger du bare å holde Facebook-appen inne til den begynner å riste, og så er det bare å trykke på x-ikonet for å slette den.

2. Start nettleseren på mobilen og gå til facebook.com. Logg så inn med brukernavn og passord. For å lagre snarvei til Facebook på hjemskjermen er det bare å trykke på pilen nederst, “Legg til på Hjem-Skjerm” og “Legg til”.

Som vanlig kan du flytte snarveien rundt omkring ved å holde snarveien inne til den begynner å blinke, for så å dra den til ønsket sted.

Facebook på iPhone

Merk deg at du ikke får pushvarslinger på iPhone (vi brukte nettleseren Safari, men dette fungerer heller ikke om du bruker Chrome). Hvis dette er et minus for deg, kan du imidlertid aktivere epostvarsling via innstillingsmenyen på Facebook, og bli varslet via vanlig mail. Selv klarer vi oss imidlertid godt uten…

Kilde: itavisen og Howtogeek.com

Populært på Online.no nå: