Søk
Meny

Klar for mobilsommeren? Unngå disse 7 mobiltabbene

Vi nordmenn bruker mobilen ekstra mye om sommeren. Det fører blant annet til en økning av tap, skader og tyverier. Foto: Brand Studio

Sommeren er høysesong for mobilbruk blant norske familier. Dette byr på en rekke utfordringer som enkelt kunne vært unngått. Kjenner du deg igjen i disse situasjonene?

Det er ingen hemmelighet at norske mobiler er ekstra aktive på sommeren. De reiser på hytta, til sjøs, til fjells, til utlandet – og brukes til å forevige sommerminnene, holde oss oppdaterte og til å ha kontakt med venner og familie.

Samtidig øker databruken vår betydelig, og vi forventer god dekning absolutt overalt, enten vi er på hytta, stranden, sjøen, fjellet eller i byen.

Da kan det fort oppstå situasjoner som er ekstra krevende for både norske mobiler og mobilbrukere ...

Her er våre beste tips for en lettere og mer bekymringsfri mobilsommer for hele familien:

1. Noen i familien går tom for data

Mange bruker gjerne ekstra data på sommeren, fordi man er mer utendørs og på tur. Store TV-eventer som Wimbledon, VM i fotball, Tour de France og VM i friidrett hjelper heller ikke på data-regnestykket.

Da er det greit å huske at det er enkelt å dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre – hvis du har nok data, vel å merke.

TIPS: Telenors mobilabonnement har ikke binding, slik at du lett kan bytte abonnement når du selv trenger det. Databehov kan jo variere fra måned til måned, og man bruker gjerne mer på ferier og hytteturer.

2. Dere skal strømme filmer, serier og fotballkamper på farten

Jente bruker mobilen på brygga

Hovedårsaken til at vi går tom for data om sommeren, er at vi ikke har tilgang til den faste WiFi-en når vi er ute på tur, i bilen og hengekøyen eller på stranden og brygga. Dette gjelder spesielt barn og ungdom, som nesten aldri får nok data til å streame film og serie, spille spill, surfe, snappe og holde kontakten med venner.

TIPS: Med Telenors nye mobilabonnement med ubegrenset data trenger dere ikke å tenke på, eller planlegge hvor mye data dere skal bruke hver måned. Med ubegrenset data og familierabatt blir det masse data for pengene! Og du kan dessuten bruke mobilen akkurat som hjemme i hele EU/EØS. Det gjelder selvfølgelig også om du har ubegrenset data!

NB: Trenger du ikke ubegrenset data i hverdagen – men har behov for litt mer i ferien? Sjekk disse tipsene!

3. Mobilen gikk i bakken eller forsvant i sjøen

Om sommeren øker statistikken for skader og tap av mobiler. Vi beveger oss gjerne andre steder enn vi pleier, noe som er med på å øke risikoen for ubehagelige overraskelser. Mobilen lever helt enkelt generelt litt mer farlig om sommeren.

Å ha en god mobilforsikring forhindrer ikke at ting skjer, men den kan være til hjelp hvis uhellet skulle være ute.

TIPS: Kjøper du mobil med SWAP til deg selv eller barna, følger det alltid med en skjermforsikring. Skulle du da være uheldig og knuse skjermen, får du den reparert uten at det koster flere tusen kroner.

I tillegg kan dere oppgradere forsikringen til en SWAP Plussforsikring. Da får dere en tilsvarende mobil i løpet av kun én virkedag hvis den gamle blir stjålet, ødelagt eller mistet. Dette gjelder i hele Europa.

4. Du kobler på åpne WiFi-nett

Det kan selvsagt gå helt fint å logge på et åpent, usikkert nett på for eksempel kaféer eller flyplasser – men du bør likevel tenke nøye over hva som kan skje hvis uhellet først er ute.

Du kan nemlig risikere å miste hele ditt digitale liv, som f.eks. e-post, passord, dokumenter og bilder. Dette kan igjen føre til spredning av privat innhold, tapping av bankkontoer og ID-tyveri.

TIPS: Bruk mobilnettet om du er usikker. Det er kryptert og derfor mye tryggere å bruke enn åpne, usikre WiFi-nett. Husk at du kan bruke mobildata som hjemme i hele EU/EØS – hvis du har et Telenor-abonnement. Perfekt for deg som har ubegrenset data! Og som bonus slipper du jakten på trådløse nettverk der surfeopplevelsen heller ikke alltid er på topp.

Vil du likevel koble deg på et trådløst nettverk med mobilen, kan du sjekke ut SAFE WiFi for å surfe trygt  – uansett hvor du er i verden. SAFE inkluderer nemlig en VPN-løsning (Virtuelt Privat Nettverk), som gir deg en egen, trygg linje å surfe på når du logger på åpne, trådløse nett. 

5. Du har ingen backup for ferieminnene

En person tar bilde av sommerfest på hytta

I ferien tar vi gjerne ekstra mange bilder, som vi kan mimre og drømme oss tilbake til. Men skulle uhellet være ute og du mister mobilen, risikerer du også å miste minnene dine.

TIPS: Med Min Sky får Telenor-kunder ubegrenset lagring av mobilbilder. Bildene du tar i ferien vil automatisk lagres i skyen og ligger lett tilgjengelig på ett sted, samtidig som det blir plass til alle nye minner.

I tillegg er det gjerne bilder som tar opp mest lagringsplass på mobilen, men lagrer du bildene med Min Sky trenger du jo ikke like mye lagringsplass lenger – og slipper å slette apper og bilder for å frigjøre plass til nye bilder.

6. Ukjente numre forstyrrer feriefreden

Sommerferien er en tid for avslapning. Mens du prøver å skli inn i behagelig feriemodus til lyden av fuglesang, humlesurr, bølgeskulp eller en gressklipper i det fjerne, er det siste du ønsker å forstyrres av uønskede samtaler på mobilen.

Men heldigvis finnes det en løsning også på dette problemet!

TIPS: Med Se Hvem-appen får Telenor-kunder full kontroll på ukjente nummer. Du kan enkelt se hvem som ringer deg – selv om du ikke har lagret nummeret. Hvis anropet er svindel eller telefonsalg kan appen også varsle deg om det.

Se Hvem er inkludert i alle Telenors nye, private mobilabonnement.

Og sist, men ikke minst:

7. Mobilen får ikke hvile

Alle kan trenge en pause – både du og mobilen din.

Mamma slapper av i hengekøyen

Det er fort gjort å forsvinne inn i mobilen (også) på sommeren. Men husk at både du og mobilen din kan trenge litt ferie ... Det kan derfor være fint å legge den fra seg en gang i blant for å ha en hyggelig stund sammen med resten av familien og gode venner.

Ha en riktig god mobilsommer!