Mobildata er den nye 50-lappen – slik gir du barna surfetid i ukelønn

Gi barna ekstra mobildata for å rydde rommet og gå ut med søpla.
Data er den nye ukelønnen (illustrasjonsfoto)

Illustrasjonsfoto.

Familiebonus gir ekstra mobildata til familien hver måned – ut ifra hvor mange Telenor-produkter dere har. For eksempel mobilabonnement, SWAP-avtaler og bredbånd gir 0,5 GB ekstra data hver, uten ekstra kostnad.

Den ekstra dataen kan du fordele fritt til alle medlemmene. Det kan være jevnt og broderlig, som gave til en storsurfer – eller en gulrot for å få barna til å gjøre plikter i hjemmet.

– Et spennende konsept, utbryter «vidunderpappa» Thomas Sekkingstad om mulighetene for at de voksne i familien kan justere opp barnas mobildatagrense.

Sekkingstad har en velutviklet fascinasjon for alt digitalt, og på fritiden deler han hverdagslige historier og betraktninger fra livet som far til tre på bloggen vidunderpappa.no.

– Ikke bare gjør det «mobildata-livet» enklere for meg som far, men jeg vil da ha muligheten til å samarbeide med barna om opplæringen i fornuftig mobildatabruk.

– Surfer til det er tomt

Vidunderpappa med familie

«Vidunderpappa» Thomas Sekkingstad med familien.

Det er først og fremst underholdning mobildataen går til i familien Sekkingstad. Det er foreløpig bare eldstedatteren på 11 år som har eget mobilabonnement, det fikk hun for tre år siden.

– Konseptet mobildata – og ikke minst begrenset mobildata, har hun liten eller ingen forståelse av. Hun bruker sine vante strømmetjenester, enten det er hjemme eller ute, og når det plutselig er tomt, «fungerer» ikke tjenesten ute lenger.

«Vidunderpappa» syns det egentlig er en helt grei løsning, men han mener at barna selv må lære hvordan databruken fungerer.

– Det er meget viktig at barna i dag ikke bare er på nett, men at de bruker nettet på en smart og trygg måte. Flere trygge rammer er hjertelig velkommen, både når det gjelder nett-tilgang og datamengde, men også etikk og trygghet på internett, sier Sekkingstad.

Han tror mobildata som belønning kan bli en viktig og naturlig del av oppdragelsen fremover, etter hvert som barna blir mer og mer opptatt av dette:

– Det kan bli omtrent som ukepenger. Jeg kan heller ikke utelukke at å holde tilbake mobildata kan være et effektivt grep, smiler Sekkingstad lurt.

Romslig familiebegrep

Familiebonus setter ingen grenser for antall medlemmer eller krav om felles faktura. Dere må bare ha til sammen minst tre Telenor-produkter, og Familiebonus må aktiveres av eier av et privat mobilabonnement fra Telenor. Det gjør du i Mitt Telenor-appen.

I prinsippet er det altså ingenting i veien for at vennegjengen, fotballaget eller kollegaer innlemmes i «familien». Jo flere medlemmer og dermed flere produkter, desto mer data i fellespotten.

Trebarnsfar Thomas Sekkingstad er svært positiv til at den type kontroll og fleksibilitet Familiebonus tilbyr kjernefamilien.

– Muligheten til å styre mengden data barna har tilgang til etter behov eller som belønning gjør foreldretilværelsen enklere, mener Sekkingstad.