Søk
Meny

Slik får dere alltid ekstra data på mobilen – når det trengs mest

Pappa tar bilde av familien på tur

Skulle du, eller noen andre i familien, gjerne hatt litt ekstra data å rutte med? Som Telenor-kunde er det fullt mulig at du allerede har det!

I en familie varierer databehovet stort fra person til person og fra situasjon til situasjon. Hvor digg er da det ikke da å ha en ekstra pott å kunne bruke, uten at det koster noe ekstra?

Som Telenor-kunde er jo dette faktisk mulig:

Med Familiebonus får dere nemlig ekstra data hver måned – helt uten ekstra kostnad. Jo flere Telenor-produkter dere har, desto mer bonusdata blir det!

Har du ikke Familiebonus? Slik kommer du i gang >

All bonusdata samles i en felles pott, så dere bestemmer selv hvordan den skal fordeles. På den måten kan de som trenger mer data få det, og de som føler de ikke trenger mer, kan bidra til at andre får det.

Dette er Familiebonus

 • Samler du minst 2 private mobilabonnement eller 1 privat mobilabonnement og ytterligere 2 Telenor-produkter, får du Familiebonus.

 • Hvert produkt gir hele 1 GB ekstra bonusdata hver måned – uten ekstra kostnad!

 • All bonusdataen samles i en felles pott, og dere bestemmer selv hvordan den skal fordeles mellom medlemmene i deres Familiebonus.

 • Disse produktene gir bonusdata: Mobilabonnement (privat og bedrift), SWAP, Mobilt Bredbånd, Trådløst Bredbånd, Bredbånd, Fiber, Hjemmetelefon og TV.

 • Bedriftsabonnement kan bidra til potten, men ikke bruke av den.

 • HUSK: Dere trenger ikke å være i familie. Hvem som helst kan være med i din Familiebonus!

Kom i gang med Familiebonus >

Husk at det finnes mange måter å fordele Familiebonus på mellom familiemedlemmene.

Her er våre 7 beste tips:

1. Førstemann til mølla:

I utgangspunktet gjelder «førstemann til mølla»-prinsippet for Familiebonus – der ett ivrig familiemedlem med Telenor-abonnement raskt kan finne på å tømme hele potten.

VIKTIG: Familiebonus-dataen brukes før dataen som er inkludert i abonnementet, så litt ekstra videostreaming på bussen hjem kan kjapt tømme potten. 

NB! For å unngå dette scenarioet, må du selv fordele bonusdataen i Mitt Telenor-appen. Dataen kan enkelt justeres opp og ned etter behov hver måned.

2. Demokrati:

Alle Familiebonus-medlemmer, som har et Telenor-abonnement, får like mye hver måned. En fullstendig demokratisk løsning, hvor dere unngår datakrangling.

Skulle en person ikke bruke opp sin tildelte mengde er det ikke noe stress. Det er nemlig Data Rollover på den ekstra dataen, slik at det du ikke bruker automatisk flyttes over til neste måned.

3. Barna først:

De yngste i familien deler på all bonusdata, for det er jo tross alt de som oftest trenger litt ekstra data mest, eller ...?

Slik gjør du det: Du løser det enkelt ved å tildele alle voksne 0 GB, og gi barna tilgang til like mye data hver.

4. For sikkerhets skyld:

Du skrur fordelingen til 0 på alle abonnement i starten av måneden, og sparer Familiebonusen til en spesifikk situasjon eller tidspunkt.

En perfekt løsning hvis noen i familien ofte går tom for data mot slutten av måneden.

5. Superkombinasjonen (for de yngste):

Gi Familiebonus til abonnementene med minst data, for eksempel Trygg Start-abonnementet. Dette er et trygt abonnement som er skreddersydd for de yngste, med full kontroll på datakostnadene.

Kombinerer du dette med Familiebonus, blir det mye data for pengene hver måned.

6. Øremerket bruk:

Her knyttes dataen opp mot konkrete situasjoner som må prioriteres, for eksempel i noen av følgende situasjoner:

 • Minstemann skal på telttur, og du mistenker utstrakt YouTube-streaming i det fri

 • Studenten skal på lang busstur, og vil gjerne ha Netflix som reisefølge

 • Mor skal på venninnetur, og vil bruke mobilen aktivt som turguide

 • Bestefar får det lenge etterlyste Snapchat-kurset – og blir bitt av basillen

 • Pappa vil ikke gå glipp av fotballkampen, selv om familien er på hytta

 • Guttungen må få med seg den avgjørende «Fortnite»-matchen på Twitch – men dere er på biltur

7. Dobbel dose:

Om du vet at dere vil trenge mer data neste måned, for eksempel til hytteturen eller ferien? Da kan du skru fordeling til 0 på alle abonnementer inneværende måned.

Ettersom Familiebonus har Data Rollover, vil ubrukt data automatisk overføres til neste måned. Deretter kan du enkelt fordele dobbel Familiebonus neste måned!

Her kan du se hvordan du fordeler bonusdata: