Søk

Online.no

Meny

Ikke gå glipp av de viktige øyeblikkene

På mobilen skapes det fine øyeblikk, hver eneste dag. Vi bruker den til alt – fra streaming av idrettsarrangement til videosamtaler med barna, kjæresten og andre vi er glade i. Da er det viktig med et mobilnett som funker.

Moderne teknologi har gjort det mulig å ta del i små og store begivenheter selv om man ikke er fysisk tilstede. I dag kan man følge med uansett hvor man er – via mobilen. Da er det sjukt kjipt om nettet skulle henge, for hvem vil vel gå glipp av de øyeblikkene som virkelig betyr noe?

Vi har samlet noen situasjoner hvor det er ekstra kjipt om mobilnettet svikter – og som kan få frustrasjonen til å vokse.

Aksel Lund Svindal kjører til gull i Åre

Det var med stort vemod Aksel Lund Svindal varslet at VM i Åre blir hans siste. I to kalde februaruker kommer hele Norge til å følge med når han kjører for gull i sine aller siste renn som toppidrettsutøver.

Mange kommer nok til å smugtitte på kontoret, noen vil ta frem NRK nett-TV på bussen, mens andre belager seg på litt VM-titting fra hytta på fjellet.

Når Aksel kjører for gull, og pulsen stiger i takt med spenningen, er det «skrike høyt ut i rommet-kjipt» om TV-bildet skulle fryse ved siste passeringspunkt.

Kjæresten din sier «jeg elsker deg» for første gang

De fleste husker første gang kjæresten sa «jeg elsker deg». I våre dager er det mange som får slike kjærlighetserklæringer over en videosamtale, for eksempel på Facetime, og da ønsker man jo selvsagt å få med seg hvert eneste ord.

For uansett om det er en kjærlighetserklæring du går glipp av, eller barnet ditt som tar sine første skritt– så er det «legge seg i fosterstilling og gråte-kjipt» om nettet skulle svikte i et av livets fineste øyeblikk.

Naturlige følelser ved ustabilt mobilnett:

  • Irritasjon
  • Sinne
  • Frustrasjon
  • Tristhet
  • Forbannelse
  • Håpløshet

Skam legger plutselig ut et nytt klipp med Noora og William

Norge gikk bananas da William ikke svarte Noora tilbake i sesong to av den populære TV-serien Skam. Det er rimelig å anta nye, ville tilstander om NRK – ut av det blå – plutselig publiserte et nytt Skam-klipp.

Når hele Norge logger på samtidig er det viktig med god kapasitet på mobilnettet, ellers risikerer man at videoklippet ikke laster. Og å gå glipp av et nytt klipp med Noora og William ... ville ikke det vært fullstendig «rive seg i håret-kjipt»?

Du står ved et veiskille i Nordmarka og kartet vil ikke laste

Man skal selvsagt følge Fjellvettreglene når man er ute på tur, og ikke kun stole på mobilen. Likevel brukes mobilen hyppig i Oslomarka, både til deling av fantastiske Instagram-bilder, men også for å sjekke hvor man befinner seg på kartet.

Tenk deg å stå i et veikryss, på ski eller i fjellstøvler, og være usikker på hvilken vei du skal ta for å komme hjem, og så får du ikke lastet kartfunksjonen på mobilen? Er ikke det et klassisk «trekke dype åndedrag og telle til 10-kjipt»?

Når du ikke har TV på hytta og skal se favorittprogrammet på mobilen

Det er alltid hyggelig med hyttetur, men noen ganger kan stillheten bli litt vel mye av det gode– spesielt når favorittprogrammet går på TV (som man ikke har), og man har så veldig lyst til å følge med.

Tenk deg frustrasjonen over et mobilnett som stopper streamingen hvert femte sekund, spesielt ved en direktesending som The Voice eller Melodi Grand Prix, eller når morderen er i ferd med å bli avslørt i årets påskekrim. Det må vel nesten sies å være «riste på hodet og braute-kjipt»? 

Men slik skal det selvsagt ikke være. Når det virkelig gjelder, i både små og store øyeblikk, lønner det seg derfor med dekning i verdensklasse fra Telenor. Prøv selv i to måneder, og få månedsprisene tilbake om du ikke er fornøyd.