Søk

Online.no

Meny

Se de store sportsbegivenhetene uten å tenke på mobildatabruken

Noen ganger bruker du mye, andre ganger mindre. Da er det godt å vite at det ikke skal stå på om du har nok mobildata når det knives om seieren under alpin-VM.

Nordmenn bruker stadig mer mobildata, og bruken topper seg under store idrettsbegivenheter. VM i alpint i Åre, OL i Pyeongchang, ski-VM i Lahti og fotball-EM i Frankrike er blant begivenhetene som har satt nye rekorder de siste årene.

Mobilen har på mange måter blitt den nye TV-en. Vi har den med overalt og bruker stadig mer data på streaming når det er noe vi ikke må gå glipp av.

I hovedsak er det tre type begivenheter som får nordmenns mobildatabruk til å skyte i været: nyttårsaften, påsken og sist, men ikke minst: store idrettsøyeblikk.

Så mye data bruker nordmenn i snitt

Totalt sett har bruken av mobildata økt voldsomt de siste årene. Telenor-kunder med de meste avanserte mobilene, som iPhone XS Max, bruker nå 11 gigabyte i måneden i snitt.

Nordmenn vil ikke gå glipp av store idrettsøyeblikk. Da Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby tok gull på lagsprinten i PyeongChang-OL i februar, satte Telenor ny trafikkrekord i mobilnettet. Telenor forventer imidlertid at den rekorden blir slått under alpin-VM. (Bilde: NTBscanpix/EPA/ANTONIO BAT)

Så mye data bruker de forskjellige appene:

(Regnet ut i fra 10 minutters bruk)

  • Facebook og Instagram: 64-80 megabyte (MB)
  • Snapchat: 10-15 MB
  • Spotify 5-20 MB (avhengig av kvalitet)
  • TV-strømming (NRK, Netflix, etc): ca. 250 MB
  • FaceTime: 30-40 MB

Abonnementet som tilpasser seg din bruk

Selv om de fleste mobilabonnement har en bestemt mengde mobildata inkludert hver måned, er det ikke slik at nordmenn bruker like mye hver måned. Det kan i stor grad variere.

– Sosiale medier bidrar sterkt til at bruken stadig øker, men vi ser også at flere og flere bruker mobilnettet til å strømme TV, sier Liv Elise Saue Tøftum, direktør for analyse og kundedialog i Telenor – og fortsetter:

– På flotte vinterdager med sol og godt vinterføre, ser vi også at trafikken får et kraftig hopp. Da er folk ute og nyter været, men de bruker fortsatt mobilen. Under alpin-VM er det garantert mange som kommer til å se rennene ute hvis det blir fint vær, sier analysedirektøren.

Liv Elise Saue Tøftum er direktør for analyse og kundedialog i Telenor og jobber blant annet med mobilanalyse i Telenor.

– En mer behagelig og lettvint løsning

– Bruker du mer data enn du har inkludert i abonnementet, kan det fort bli kostbart, særlig hvis du ender opp med å kjøpe mange enkeltstående datapakker, sier Tøftum.

For å unngå å gå tom for data, ikke trenge å planlegge hvor mye du skal bruke, eller være nødt til å kjøpe mange ekstra datapakker, har Telenor lansert Fleksi.

Det er en helt ny type abonnement som automatisk tilpasser seg deg og hvor mye data du faktisk bruker hver måned. Noen måneder bruker du mer, andre mindre. Med Fleksi har du alltid nok data til alt du vil bruke mobilen til.

– Fleksi er en mye mer behagelig og mer lettvint løsning. Med Fleksi slipper man å forholde seg til hvor mye data man trenger hver måned og får en fair pris uansett hvor mye data man bruker, sier analysedirektøren.

– Enklere og mer bekymringsfritt blir det ikke. Du kan bare slappe av med mobilen uten å tenke på data, avslutter Tøftum.

Fleksi:

Et nytt abonnement som tilpasser seg din databruk.

Med Fleksi starter man med 10 gigabyte inkludert hver måned, og hvis man bruker mer, går man automatisk over til neste nivå.

Da får man minimum fem gigabyte ekstra for 50 kroner, uten at du trenger å aktivere en ny datapakke. Ubrukt data får man med seg videre til neste måned.

Les mer om Telenor Fleksi her