Søk

Online.no

Meny

Mange måter å dele på mobildataen

Med Fleksi har du alltid nok data – hvorfor ikke dele?

Uansett hvor du befinner deg, har du alltid nok mobildata med Fleksi.

Mobilabonnementet tilpasser seg nemlig din databruk. Hver måned starter du med 10 GB å surfe med. Bruker du mer mobildata, går du automatisk over til neste nivå og får ytterligere 5 GB for kun 50 kroner.

Denne «stigen» går helt opp til 60 GB – og neste måned er det tilbake til start.

Med såpass mye spillerom er Fleksi derfor et glimrende abonnement å dele med flere. Enten dere er ute på tur, på hytta eller på ferie – her er fire måter også andre kan få glede av Fleksi-dataen:

For storbrukerne: Fast ruter på hytta

Kraftfull ruter fra D-Link støtter 4G+ og opptil 32 tilkoblede enheter.

Er dere ofte på hytta, både om vinteren og sommeren? Da kan det hende det er like greit å ha en større ruter stående.

D-Link har en stor og kraftfull mobil bredbåndsruter som støtter 4G+, opptil 32 tilkoblede enheter og tilkobling av utendørsantenner. Ruteren kommer ferdig konfigurert for mobilt bredbånd fra Telenor og den benytter automatisk det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.

Og du kan selvfølgelig også utstyre den med Data-SIM og dele mobildataen fra Fleksi-abonnementet.

Med en D-Link Ruter 4G+ får du, med andre ord, både i pose og sekk.

Dele nett fra mobilen

Oppretter du en mobil trådløssone på telefonen din, kan du bruke nettet på flere enheter.

Mange nettbrett og PC-er støtter SIM-kort. Det er selvfølgelig mulig å ha egne SIM-kort til disse enhetene, men det finnes et rimeligere alternativ: Data-SIM.

Dette er et ekstra SIM-kort som lar deg bruke mobildata fra mobilabonnementet ditt på en ekstra enhet. Når du surfer med Data-SIM får du den samme lynraske hastigheten til de samme prisene som hovedabonnementet ditt.

Du kan altså la barna surfe på nettbrettet i bilen eller komme deg på nett med PC-en på hytta – på det samme Fleksi-abonnementet. Data-SIM koster kun 29 kroner i måneden dersom du har Fleksi, Medium, Trygg, Frihet, Yng eller U18, og du kan bestille opptil to ekstra SIM-kort per abonnement.

... Og med Data-SIM i et nettbrett kan du selvfølgelig også bruke enheten som et tilkoblingspunkt.

Data-SIM: To SIM-kort, ett abonnement

De fleste mobiler gir deg muligheten til å dele nettilkoblingen din ved å opprette en lokal trådløssone. I praksis gjør du da om mobilen til en ruter. Dermed kan andre for eksempel strømme musikk fra Spotify og videoer fra YouTube når dere er på hytta, uten å bruke av egne datakvoter.

Det er svært enkelt å dele nett fra en mobiltelefon. På en iPhone går du til Innstillinger, trykker på Delt internett og skrur på bryteren. Android-telefoner kan ha litt ulikt oppsett, men under Innstillinger ser du etter Trådløst og nettverk (eller lignende) og deretter Mobil trådløssone. Til slutt finner du en bryter du klikker på for å aktivere.

Husk å sette et passord, slik at uvedkommende ikke kan koble seg til ditt nettverk. Vær også oppmerksom på at du vil bruke mer data når du deler internett med andre enheter.

Med Data-SIM kan du bruke mobilabonnementet ditt på nettbrett og PC-er.

Miniruter deler data med 10 enheter – samtidig

Miniruteren er enkel å pakke med seg i sekken eller veska.

Data-SIM passer ikke bare til nettbrett og PC-er – det er også perfekt til en miniruter.

Som navnet tilsier, er dette en liten ruter som er enkel å pakke i sekken eller veska. Miniruteren er et fint reisefølge, både innenlands og utenlands. Mobilabonnementene til Telenor inkluderer nemlig fri bruk i EU/EØS. Du surfer akkurat som hjemme – uten ekstra kostnader. Ruteren trenger heller ikke være på samme sted som mobilen den deler abonnementet fra.

Med et Data-SIM har du nå muligheten til å dele mobildataen fra mobilabonnementet ditt med opptil 10 enheter.

Nå får du miniruter fra Telenor til halvpris ved bestilling av Fleksi, Yng 15 GB eller Yng 30 GB – også om du allerede har ett av disse abonnementene.