Derfor bør du velge bredbånd fra Telenor

Stabiltitet og god nok fart. Det er stikkordene for Telenors nye bredbåndstilbud.

Telenor er godt i gang med en storstilt modernisering av bredbåndsnettet. Dermed kan langt flere i Norge få mer stabilt bredbånd og raskere nett.

Med hastigheter fra 20 Mbit/sb basert på VDSL-teknologi, er du sikret god nok fart til å strømme Netflix, laste opp bilder til lagringstjenester og surfe raskt på dine favorittnettsteder.

– Vi ser at mange bruker nettet mer aktivt, og stiller høyere krav til bredbåndlinjen sin. De deler bilder, ser tv over internett og flere i husstanden er tilkoblet nettet samtidig, sier Christian Håvie i Telenor Bredbånd. 

Det er da det er viktig å ha nok bredde på bredbåndet. Økt bredde betyr nemlig raskere nett. 

- Økt båndbredde er nødvendig for å unngå irriterende hakking og forsinkelser som følge av kø på linjen din, sier Håvie.

Christian Håvie

Vurderer du å bytte bredbånd til Telenor?

Det store bredbåndsløftet som gjennomføres i disse dager, gjør at Telenor kan tilby abonnement med høyere fart og økt opplastingshastighet levert stabilt til ditt hjem. 

De nye bredbåndsabonnementene fungerer utmerket til både vanlig bredbåndbruk og mer krevende strømming av video- og tv-innhold.

KAMPANJE NÅ: Vi tilbyr bredbåndsabonnementet 20/2 til kun 299 kroner i måneden i 6 måneder i lanseringsperioden. 

Lagringstjenesten Min Sky og sikkerhetspakke er selvfølgelig inkludert. 

Investerer for fire milliarder i året i nett

Det nye bredbåndet får du uten at noen graver i hagen din eller skrur nye kontakter på veggen.

– Vi i Telenor ser at kobber er godt egnet til å gi folk flest det de trenger. Vi har utrolig mye kobber, så det gjelder å utnytte muligheten, sier Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor Norge.

Med kobber mener han kablene som med stor sannsynlighet er lagt inn til hjemmet ditt allerede. Ny teknologi gjør det nemlig mulig å levere høyere hastigheter og mer stabile linjer basert på eksisterende infrastruktur.

– Med utgangspunkt  i den nye teknologien har vi satt i gang en oppgradering av alle våre sentraler i Norge. Vi er allerede godt i gang og vil være ferdig med denne oppgraderingen i løpet av 2015. 

Nett inn i fremtiden

Den utviklingen av nettet du vil se i år og neste år er en del av en kontinuerlig prosess. Nye tjenester og flere digitale tilbud gjør at kundenes behov hele tiden vil endre seg. Dette er et kundeønske Telenor har muskler til å etterkomme.

– Jeg vil understreke at Telenor bygger ut etter kundens behov, og i dette ligger det en sikkerhet for fremtiden. Denne evolusjonen pågår hele tiden. Telenor har bygget ut nett i 160 år og vi kommer til å bygge ut i minst 160 år til, sier Christensen.

Hva betyr 20/2?

Alle Telenors produkter kommer med to hastigheter. La oss bruke 20/2 som et eksempel. 20 representerer nedlastingshastigheten. Det er for eksempel hastigheten nettaviser bruker for å laste ned sider til deg eller den tiden det tar når du klikker rundt på Facebook. 2 refererer til opplasting, altså når du for eksempel laster opp et bilde til Facebook eller Min Sky.

Hastighet påvirkes av flere faktorer, deriblant avstanden til sentralen og kvaliteten på selve linjen din. Det er derfor enkelte kunder opplever at nedlastingshastigheten på abonnementet de får, varierer mellom 12 og 26 selv om produktet heter 20. Også her er oppgraderingen til VDSL særdeles viktig.

– VDSL-teknologien garanterer at langt flere får den hastigheten som produktet faktisk heter. Så har du et 20-produkt basert på VDSL, er sannsynligheten stor for at du får den hastigheten du bestiller, sammenlignet med den eldre ADSL-teknologien, sier Håvie til Online.no.