Så enkelt får du emojier på datamaskinen din!

Smart snarvei både på Mac og pc.
Slik får du emojier på datamaskinen

For mange er det like naturlig å avslutte en setning med et smilefjes som med et punktum.

Spesielt om setningen er skrevet på en mobiltelefon eller i et sosialt medium, der slike såkalte emojier er lett tilgjengelig.

Litt verre er det kanskje på datamaskiner, der symbolene ikke er å finne i de aller fleste programmer.

Med mindre du vet hvordan du henter dem fram på 1-2-3 – noe vi skal vise deg hvordan du gjør her.

Emojier på Mac

Med den siste versjonen av Mac-operativsystemet OS X (versjon 10.11, også kalt El Capitan) er det enklere enn noen gang å sprite opp setningene dine med en rekke emojier.

Den «hemmelige» tastekommandoen du garantert kommer til å bruke mye mer framover er:

Kontroll (ctrl) + Kommando (⌘) + mellomromtasten

Her er snarveien til emojier på Mac

Vinduet som kommer opp her, kan du også hente frem nederst i «Rediger»-menyen i de fleste programmer – valget heter «Emoji og symboler».

Emojis på Mac

I tillegg til alle standard-emojiene du sikkert kjenner igjen fra telefonen din, kan du i dette vinduet finne andre spesialsymboler du ikke ellers finner på det vanlige tastaturet ditt.

Takket være søkeboksen øverst, er det også lett å finne frem til de forskjellige symbolene.

Flere av figur-emojiene finnes, som på telefonen, med forskjellige hudfarger. Hold inne musknappen når du trykker for å få frem disse valgene.

Tastekommandoen virker stort sett overalt, med visse unntak – blant annet Microsofts Office-programmer, som har sine egne tastekommandoer.

En liste over andre smarte Mac-tastatursnarveier finner du på Apples hjelpesider

Emojier i Windows 10

Slik får du frem det virtuelle tastaturet i Win10

Også i Windows 10 er det mulig å hente frem en egen emoji-meny på en lett måte, via et såkalt «virtuelt tastatur» (det fungerer som berøringstastatur på enheter med touch-skjerm).

Dette tastaturet må du først aktivere ved å høyreklikke nederst på startlinja, og huke av for valget «Vis tast for berøringstastatur». Når dette er gjort, vil det dukke opp et tastatur-symbol nederst til høyre på startlinja.

Når du trykker på dette tastatursymbolet, vil det dukke opp et tastatur på skjermen. Dette kan du flytte frem og tilbake som du vil. Nederst på tastaturet ser du symbolene for flere stort sett selvforklarende emoji-grupper.

Til forskjell fra emoji-menyen på Mac, der alle emojiene blir presentert i farger (der menyen støttes), er det foreløpig bare Microsofts egen nettleser Edge som støtter fargevisning av disse emojiene.

Alle andre steder vil emojiene bli presentert i «tekstform» – noe som betyr at de er svart-hvite som standard. Kanskje ikke like attraktivt for deg som liker å flotte deg med fargerike emojier ... men hakket bedre enn ingenting?

Emoji-tastatur på PC

Populært på Online.no nå: