5 enkle steg til din egen blogg

Har du en blogger i magen? Slik kommer du i gang
Manuela Kjeilen, blogg

I et univers av trendy moteblogger og delikate matblogger er det ikke alltid like enkelt å ta det første skrittet.

For å vise vei i jungelen av råd, har vi fått toppblogger og Norges uoffisielle cupcake-dronning, Manuela Kjeilen bak bloggen Passion 4 Baking, til å dele sin egen suksessoppskrift:

1. Ha et klart og tydelig konsept

Første bud for deg som ønsker å starte din egen blogg er å tenke over hva den skal handle om. Begynn med blogging fordi du har noe å formidle, noe du brenner for. I tillegg bør du finne et passende domene eller bloggnavn før du beveger deg ut i bloggosfæren.

– Ha passion for det du skriver om slik at det skinner gjennom, sier Kjeilen, som daglig serverer sine lesere steg-for-steg bakeoppskrifter.

Det er hard konkurranse om lesere, så temaet bør interessere mange. Har du for eksempel smarte tips til hvordan du kan få barna til å spise sunt – blogg om det! 

2. Velg en bloggplattform som passer deg

I en travel hverdag er du avhengig av at ting går kjapt. For å komme raskt i gang med bloggingen anbefaler Kjeilen å opprette en blogg i et etablert bloggsamfunn, som for eksempel blogg.no eller gjennom WordPress. 

– Fordelen med å benytte seg av en slik bloggtjeneste gjør det enklere å skaffe seg nye lesere, samtidig som du blir en del av et større bloggmiljø. Selv bruker jeg WordPress, og det passer meg perfekt, sier Kjeilen.

3. Finn din egen skrivestil

Neste steg er å finne ut hvordan du kan gjøre bloggen din attraktiv for publikum. 

–  En blogg med mye tekst er lite spennende. Finn din egen skrivestil, og ikke vær redd for å skrive om det du føler. Gi dine lesere mulighet til å bli bedre kjent med deg, sier Kjeilen. 

Når det gjelder bloggens design anbefaler hun å hente inspirasjon fra omgivelsene.

– Jeg henter inspirasjon på internett, reiser og restauranter. Pastellfarger og den Amerikanske retrostilen er gjennomgående på min egen blogg. Bruk mange bilder, men pass på at du har tillatelse til å bruke dem, sier Kjeilen. 

4. Sett deg realistiske mål

Det krever tid og engasjement å levere en blogg som tiltrekker flere tusen lesere daglig. Har du små barn er det desto viktigere å sette deg mål som passer deg og din livsstil. 

– Litt avhengig av tema, kan man blogge alt fra flere ganger om dagen til flere ganger i måneden. Det viktigste er at du har noe interessant å by på hver gang du blogger, slik at leserne kommer tilbake, sier Kjeilen.

5. Skriv ditt første blogginnlegg NÅ!

Tålmodighet er en dyd. Bloggen din kommer ikke til å bli en umiddelbar suksess, men hvis du skriver jevnt over en god periode vil du se resultater. Derfor er det viktig at du prøver deg allerede nå, og kanskje er det nettopp du som er den store framtidige bloggeren.  

Manuela Kjeilen, blogg