Er det størrelsen det kommer an på?

Mange mobilprodusenter har lenge levert to skjermstørrelser. Nå må også iPhone-brukerne foreta et valg. Hvilken foretrekker du?
iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Store mobilskjermer er blitt en trend. Den første Samsung Galaxy Note, med en skjerm på 5,3 tommer, ble møtt med skepsis og latter fra konkurrentene. Men kritikken stilnet etter at Samsung på kort tid solgte over 10 millioner eksemplarer. Senere har de andre produsentene kommet etter. 

Som så mange ganger før, er ikke Apple først. Ei heller med å være størst. Men når Apple leverer, så er det så gjennomtestet og gjennomført at de likevel setter dagsorden. 

Med iPhone 6 i to størrelser er det plutselig veldig mange av oss som må bestemme oss: Hvilken skal vi velge? Skal vi ønske oss den store eller den lille? 

Nå er iPhone 6 slettes ikke liten. Den er faktisk større enn iPhone 5. Men vi har altså to alternativer: iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Innmaten er så å si den samme, men iPhone 6 har en skjerm på 4,7 tommer, mens storebror iPhone 6 Plus måler 5,5 tommer. Hvilken skal jeg velge?

Hva bruker jeg en mobil til?

Mange av oss har et veldig nært forhold til en iPhone. Den er med overalt, og når venner drar hjem til sine respektive, er en iPhone med hele veien hjem på bussen. Når kjæresten sovner på sofaen, er den alltid klar for litt surfing eller et spill. Kort sagt, en iPhone er en følgesvenn i alle dagens gjøremål. Men for at den skal holde koken, må den byttes ut av og til. 

Om du skal velge stor eller liten koker egentlig ned til et enkelt spørsmål: Hvordan bruker du en iPhone og hva trenger du den til?

Maur som holder to stk iPhone - en liten og en stor

En eller to hender

Tenk på hvordan du bruker mobilen din nå. Bruker du begge hender, zoomer ut og inn, og taster med alle fingrene? Eller gjør du alt med en hånd?

Apple har faktisk tilrettelagt iPhone Plus for surfing med én hånd. Ved å trykke to ganger på Hjem-knappen, vil skjermbildet senkes fra toppen for å gjøre appene enklere å få tak i. Men anmelderne mener likevel at iPhone Plus først og fremst er en mobil for dem som liker å bruke begge hender. Så sverger du til en-hånds-bruk, er iPhone 6 mest sannsynlig din neste iPhone.

Hvis du derimot nesten alltid er i to-hånds-modus, eller du liker å holde mobilen i landskapsmodus, kan det hende at iPhone 6 Plus er perfekt. Det er ingen tvil om at du får mer plass både til å skrive tekst, og ikke minst til å se bilder og film. 

Alene eller sammen med et nettbrett

Har du et nettbrett ved siden av? Det er faktisk en avgjørende faktor for hvilken modell du velger. Hvis du bruker iPhone til det meste, og ikke har et nettbrett eller en bærbar pc/Mac med deg når du er på farten, kan iPhone 6 Plus være svært attraktiv. Da kan den nemlig gjøre hele jobben. 

Du kan ringe, surfe, sjekke e-post og få tilgang til et vell av underholdning som musikk, spill og film. Alt på en stor nok flate, som samtidig er supernett og lett i forhold til et nettbrett eller en pc/Mac.

Sindre ønsker seg en iPhone 6

Sindre Marken som ønsker seg en iPhone 6

Sindre Marken har hatt iPhone siden Apple lanserte den første i 2007. Nå har han bestemt seg for at iPhone 6 er hans neste mobil. 

- Jeg har også en iPad og en MacBook Pro. Det miljøet Apple har skapt rundt produktene sine er utrolig behagelig å bevege seg i. Jeg liker ting som fungerer, sier Sindre som mener han ikke har bruk for en stor skjerm som kanskje krever at han bruker begge hendene. 

- Jeg bruker ikke telefonen til å se film eller noe lignende, så jeg trenger ikke den store skjermen til iPhone 6 Plus. Jeg setter pris på å bruke mobilen med én hånd, slik jeg gjør mye i dag. Jeg tror også at det kan være upraktisk å gå rundt med en så stor telefon i lomma...

Nina ønsker seg en iPhone 6 Plus

Nina Garmo Tharaldsen som ønsker seg en iPhone 6 Plus

Nina Tharaldsen er ikke i tvil. Hun skal slå kloa i det største eplet så fort som mulig. 

- Den har større skjerm og bedre kamera enn den jeg har nå. Jeg trenger en ny mobil, og iPhone er min faste følgesvenn, sier Nina. Hun bruker mobilen til stadig flere gjøremål, og ønsker seg derfor en iPhone 6 Plus. 

- Hovedgrunnen til at jeg ønsker meg iPhone 6 Plus er størrelsen på skjermen. Jeg merker at min 4s er litt liten, nå som jeg bruker mobilen til mer og mer. Jeg er klar over at 6 Plus er større og kanskje mindre håndterbar, men Apple har tenkt på dette med "one hand", og det stoler jeg på. Dessuten har jeg alt integrert med Apple, og synes det er praktisk å fortsette med det.

Sjekk hva amerikanerne ønsker seg

Mashable.com har vært ute på gaten og vist en gjeng tilfeldige amerikanere de to nye iPhone-modellene. Se deres reaksjoner i denne videoen: