6 grunner til å levere selvangivelsen på nett

At du får raskere oppgjør er én av dem.
Lett å levere selvangivelse på nett

Som elektronisk bruker på Altinn kan du levere selvangivelsen fra sofakroken.

Selvangivelsen er rett rundt hjørnet. Å behandle den på nett er både enklest og tryggest. Her er seks grunner til at det er på tide å ta farvel med papiarbeidet for godt. 

1. Alt på ett sted

Du har tilgang til den elektroniske selvangivelsen din på Altinn.no der du enkelt kan lese, endre, laste opp vedlegg og levere den på nett. Her kan du også sende henvendelser direkte til en saksbehandler og motta svar via e-post.

2. Raskere skatteoppgjør

Ved å levere selvangivelsen elektronisk, får du oppgjøret tidligere enn om du leverer den på papir. Du blir varslet både på mobil og e-post når selvangivelsen og skatteoppgjøret blir sendt ut.

3. Raskere svar på henvendelser

Dersom du har spørsmål til Skatteetaten om selvangivelsen din, kan du enkelt sende disse elektronisk via Altinn. Dette er den mest effektive måten å få svar på det du måtte lure på. 

4. Det er tryggere

Ved å levere selvangivelsen elektronisk, forhindrer du at andre får tilgang til de personlige opplysningene dine. Elektronisk innlevering er like trygt som bruk av nettbank – og den beste forsikringen du kan få mot at sensitiv persondata fra selvangivelsen kommer på avveie. 

5. Lettere å ombestemme seg

Har du levert selvangivelsen elektronisk, men glemt et vedlegg eller kommet på at du skulle gjort flere endringer? Ikke noe problem. Gå til arkivet og hent opp selvangivelsen din, gjør endringer – og send inn på nytt. Du kan gjøre så mange endringer du vil til og med den 30. april.

6. Du sparer miljøet

Mange bekker små ... Ved å gå over til elektronisk selvangivelse, sparer du miljøet både ved at du bidrar til mindre bruk av papir – og null utslipp i forbindelse med transport.

Husk fristen!

Enten du skal levere selvangivelsen på nett eller papir, er fristen 30. april. Dette gjelder både lønnstakere og pensjonister. Dersom du ikke ønsker å gjøre endringer, er det ikke nødvendig å levere den i det hele tatt. 

Populært på Online.no nå: