Slipp barna løs på kjøkkenet

Matstart er nettstedet som hjelper barna i gang på kjøkkenet.
Jente som smaker med deigen - matstart

Barn i alle aldre kan være med på kjøkkenet. Foto: MatPrat

Matstart.no er en egen nettportal for barn som har lyst til å lage mat. Et måltid som er laget etter oppskrift blir som regel vellykket, og det er moro for barna å lære seg å følge oppskrifter på kjøkkenet. 
Det geniale med Matstart er at oppskriftene er detaljert illustrert, med bilder både av ingredienser og stegene gjennom oppskriftene. Først får du en oversikt over ingredienser og utstyr som trengs. Finn frem alt på forhånd, så blir det mer oversiktlig og mindre rot på kjøkkenet. 
matstart.no

Velg oppskrift etter hva barnet kan klare selv

Det er viktig å snakke med barna på forhånd om hvilke maskiner og redskaper som er lov å bruke på kjøkkenet. Kan barnet håndtere en kniv? Hva må barnet kunne om koking og bruk av stekeovn? Matstart har laget enn innføring, som det kan være smart å gå gjennom sammen på forhånd. 

Da er alt klart, og du kan velge en utfordring fra listen med oppskrifter. Når barna skal gjøre et valg, må dere først "krysse av" for hva barnet kan. Har barnet ikke lov til å bruke kokeplaten, fjernes dette krysset og oppskrifter som krever koking forsvinner fra oversikten. 

matstart.no

Fikk du eggeskall i koppen?

Så er det bare å klikke seg som gjennom stegene i oppskriften. Underveis er det mulig å klikke på "Utstyr" for å få vite hvilke redskaper som trengs til hver oppgave.

En liten ugle sitter nederst i vinduet som en liten hjelper, om det er noe dere lurer på underveis. Kom det for eksempel eggeskall i koppen har ugla et godt råd: 

matstart.no

Tid for karakter

Barn kan først som sist lære seg god kommentarkultur. Oppskriftene hos Matstart kan nemlig også "rates", både ved å sette karakter og legge igjen en kommentar. Det kan være en morsom avslutning på matlagingen. 

Fungerte oppskriften? Ble det like godt som det så ut på bildene? Si fra her, så andre kan bruke dine erfaringer til hjelp.

Kommentarene som blir lagt inn på hver oppskrift, kan jo også komme godt med når dere skal velge neste prosjekt.

matstart.no

Testet og godkjent av Ylva og Nico

Da Matstart ble lansert tidligere i år, inviterte de Ylva og Nico til å åpne hver sin en-dags-restaurant. 

Se hvordan det gikk i videoen under:

Populært på Online.no nå: