Ta med nettet på reise eller på hytta

Her er de beste alternativene.
Mange muligheter med Mobilt bredbånd

Selv på hytta er det veldig praktisk å kunne logge seg på når du ønsker det. Foto: Telenor

Skal du på hyttetur med familien eller vennegjengen? Etter 26 runder med Yatzy kan det hende du savner Netflix.

Med Mobilt Bredbånd er du på nett overalt der det er dekning – enten med mobil, pc, eller nettbrett. Her ser du hvilke muligheter du har.

1. Hytteruteren: Fast på hytta

Ruter Mobilt Bredbånd

Trådløs bredbåndsruter

Denne kraftige ruteren er perfekt å ha stående på et sted du reiser til ofte. Du kan for eksempel bruke den til å sette opp et fast trådløst nettverk på hytta.

Den er enkel å installere, og hele familien være på nett samtidig - med opptil 20 enheter faktisk. 

Om regnet pøser ned og skituren går i vasken, kan det kanskje friste med en film?

Ruteren trenger strøm, men har 12-volts adapter som standard i pakken. Den kan derfor også være et supert alternativ både i båt, i campingvogn og på biltur.

2. Bærbar ruter: Når du er på farten

Mini-Ruter Mobilt Bredbånd

Miniruter til Mobilt Bredbånd

Denne miniruteren er liten og lett å ta med seg, og samtidig så kraftig at hele familien kan surfe, med opptil 10 mobiler /nettbrett eller datamaskiner samtidig. 

Miniruteren er sterk i forhold til størrelsen. Den sørger for raskere og bedre 4G-dekning, i tillegg til langt bedre WiFi-dekning innendørs. 

Brukertiden på batteriet er på i alt 10 timer. Den kan også brukes til å lade mobilen eller nettbrettet ditt. Med andre ord; perfekt å ha med seg på tur!

3. SIM-kort rett i nettbrettet

Mobilt Bredbånd med SIM i nettbrettet

Nettbrett på tur

Om du synes det er greit å komme rett på nett uten noe mellomledd, er det veldig praktisk at nettbrettet har et SIM-kort med Mobilt Bredbånd. Sett SIM-kortet direkte i nettbrettet, så er du på nett uansett hvor du befinner deg. 

Surfer du til og fra jobb på toget hver dag for eksempel, så er dette kanskje den aller enkleste løsningen. 

Det er selvfølgelig mulig å «dele» nettet videre med andre enheter ved å bruke nettbrettets eget dele-funksjon. På den måten gjør du nettbrettet ditt om til en ruter som andre kan kople seg på med et passord som du definerer. 

Trenger jeg egentlig Mobilt Bredbånd?

Kan jeg ikke bare dele datatrafikken jeg har i mobilabonnementet mitt med nettbrettet når jeg vil surfe? Mange stiller seg det spørsmålet. 

Jo, det kan du. Men da må du være klar over nettbrettet ditt laster ned større datamengder enn mobilen. Og hvis dere er flere som skal på nett samtidig, kan det fort bli vanskelig. Med Mobilt Bredbånd har du fra 1 – 10 GB å surfe for, så du trenger ikke bekymre deg for mengden datatrafikk. I tillegg får du sikkerhetspakken fra Norton Internt Security og mengder av lagringsplass i Min Sky, inkludert i abonnementet. 

Hvis du velger å dele datamengden i mobilabonnementet ditt med nettbrettet når du er på tur, sørg for at du har riktig mobilabonnement.