Sjekk om du kan du få opp farta på bredbåndet

Én million husstander kan nå få raskere internett.

Alle ønsker seg raskt og effektiv nett hjemme. Derfor er stabilitet og fart helt sentralt for Telenors omfattende bredbåndsløft. Oppgraderingsarbeidet startet i 2014, og i dag er 2200 sentraler modernisert. Det betyr at 1 150 000 husstander har fått bedre bredbånd.
Bedre bredbånd betyr både at det går raskere å bruke internett og at nettet oppleves som mer stabilt.

Moderniseringsdirektør Arne Quist

- Det er en utbredt oppfatning å tro at man må ha fiber for å få høy hastighet. Men det har skjedd store endringer i teknologen på kobbernettet de siste årene. Dette vil være tilstrekkelig for de aller fleste i mange år fremover, sier Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor.

- Og bedre skal det bli. I løpet av året vil ytterligere 500 sentraler moderniseres. Parallelt med dette har vi også begynt å bygge ut fiber lengre ut i nettet, noe som også vil sørge for høyere hastighet. I tillegg har vi besluttet å bygge ut 200 nye mini-sentraler som vil gi VDSL til ytterligere 20 000 kunder, sier en entusiastisk Quist Christensen.

Spleiser på bredbånd i grisgrendte strøk

I Norge bor vi høyt og lavt, innenfor bakker og berg - og noen steder bor det faktisk bare noen få mennesker. Men målet er at flest mulig skal oppleve god bredbåndskvalitet. Da må det spleiselag til.

- Mange steder har vi inngått et samarbeid med kommuner og fylkeskommuner, der disse bidrar med offentlige tilskudd. Det gir oss en unik mulighet til å bygge ut mobil- og bredbåndstjenester også på mindre steder rundt om i landet, sier Quist Christensen. 

Staten har gjennom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) delt ut 160 millioner til utbygging av bredbånd der det ellers ikke ville vært lønnsomt å gjøre det. Dette har ført til 70 prosjekter rundt om i landet, hvorav Telenor er involvert i 32. Disse vil bli realisert i løpet av 2015/2016, og vil gi ytterligere 6000 kunder et tilbud om høyhastighets bredbånd.

Bedre brukeropplevelse

Den største forskjellen fra tidligere er at flere vil kunne få en nedlastingshastighet på 20-30 Mbit/s.
- Og det er veldig bra. Med denne hastigheten er du sikret nok fart til å strømme Netflix, HBO, TV2 Sumo og NRK Nett-TV. Du kan også laste opp bilder i god fart og surfe enda raskere enn før, sier Quist Christensen.

Opplastingshastigheten blir også høyere når bredbåndet blir modernisert. Dette er spesielt viktig for deg som har hjemmekontor av og til, og når du bruker skylagring og bildedelingstjenester. 

- Resultatet er at svært mange av oss får raskere nett uten at noen graver i hagen eller skrur nye kontakter på veggen.  Og det er det mange som setter pris på, bekrefter moderniseringsdirektøren. På sin tur rundt om i landet, møter han mange av dem som har fått en annen hverdag med bedre bredbånd. 

- Hverdagen er jo ofte slik at vi er mange på nett samtidig, og det går fint an med denne hastigheten. Det er en stor endring i en familie der man før kanskje måtte ha begrensninger på hvem som var inne i nettbanken samtidig, sier Quist Christensen.

Hva må jeg gjøre? Er bredbåndet mitt oppgradert?

Hvordan kan du så vite om den nye teknologien er tilgjengelig hjemme hos deg?
- I mange tilfeller vil vi kontakte deg for å tilby deg det abonnementet som er best egnet og som sørger for at du får fullt utbytte av teknologien. Følg også med i lokalavisen. Og er du i tvil, kan du alltid sjekke på Mine sider eller ta kontakt med kundeservice, sier Arne Quist Christensen.

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.
 
 

Populært på Online.no nå: