Fingeravtrykksleser og livsstilsfunksjoner

Samsung tar mobilen til nye høyder

Mandag ble Galaxy S5 lansert.
Samsung Galaxy S5 vist frem

Under den store mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona ble Galaxy S5 lansert med brask og bram. Forventningene har vært høye, og Telenors innkjøpssjef Thomas Korsnes mener selskapet absolutt har innfridd sine løfter:

- Galaxy S5 skuffer ikke. Alle viktige funksjoner har blitt bedre og det mest spennende er selvfølgelig at den er vanntett, har fingeravtrykksleser og en rekke funksjoner koblet til livsstil.

De største nyhetene

Galaxy S5 følger i iPhone 5s’ fotspor og kommer med fingeravtrykksleser. Funksjonen lar deg låse opp telefonen, samt aktivere en privatmodus for å beskytte bildene dine og mulighet til å betale varer og tjenester. 

I likhet med fjorårets Galaxy S4 Active er også Galaxy S5 vanntett. Helt konkret er den IP67-sertifisert, noe som betyr at den kan være under én meter vann i opptil 30 minutter.

Nytt kamera og bedre livsstilfunksjoner

Kameraet er kraftig forbedret. I tillegg til sine 16 megapiksler har kameraet fått en rekke andre funksjoner, som selektiv auto-fokus på 0,3 sekunder og HDR, for høyere dynamisk bredde. 

- Kameraet i Galaxy S5 er knall. En automatisk zoom på 0,3 sekunder gjør mobilen til den raskeste på smarttelefonmarkedet. Alt virker bedre på kamerafronten, selv om de allerede hadde et godt utgangspunkt med Galaxy S4, sier Korsnes.

Livsstilfunksjonene blir også viktige på Galaxy S5, som er den første smarttelefonen med innebygd pulsmåler. Den er plassert rett under kameraet på baksiden. Snart lanserer de nemlig smartklokken Gear 2 og treningsbåndet Gear Fit, som kan synkroniseres med mobilen for å holde oversikt over dine treningsøkter. 

- Dette er spennende, og Samsung tar dermed en sterk posisjon på årets største trend - altså wearables. Du kan logge dine digitale og fysiske aktiviteter, og de vil alltid registrere data når du trener. At du også kan se SMS og anrop på tilbehøret er selvfølgelig et stort pluss.

Samme mobil i sprekere farger

Galaxy S5 er fremdeles nokså lik Galaxy S4 i utforming. Designmessig har bakdekselet har fått en perforert overflate som skal gi en sterkere kvalitetsfølelse enn sine forgjengere, med en mer beskyttende ramme rundt glasset. 

Du kan velge mellom fire farger: hvit, svart, blå og gull. I Norge vil vi i første omgang kunne kjøpe svart og hvit utgave.

Enda kraftigere enn før

AMOLED-skjermen måler nå 5,1 tommer. Under panseret finner du et godt oppgradert maskineri, som skjuler en 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801-prosesor med minne på 2 GB. Batteriet har også fått en skikkelig oppgradering:

- Batteri er viktig på nyere smarttelefoner, og her følger Samsung opp med nye funksjoner som gjør levetiden lengre og bedre. I tillegg er kraft og ytelse her så bra at du får mye mer enn du trenger, samtidig som det åpner uante muligheter for ny programvare, mener Korsnes.

Via den smarte Ultra Power Saving Mode-funksjonen kan du blant annet se skjermen i sort og hvitt, der kun essensielle funksjoner er aktivert. Hvis du aktiverer denne modusen når du har 10 prosent igjen på batteriet skal du få hele 24 timer ekstra i standby-tid.

Samsung sier at Galaxy S5 vil komme i salg i april. 

Kilde: The Verge