#ViVilHa4G

Vinnerne er kåret!

Disse 19 stedene får 4G fra Telenor.
Vinnerne er kåret

#ViVilHa4G-konkurransen skapte engasjement i grender landet rundt. Nå er de 19 vinnerne kåret.

Konkurransen #ViVilHa4G resulterte i 26.000 nominasjoner og et enormt engasjement blant de 57 finalistene som knivet om mobildekning på 4G. Nå har juryen kåret 19 vinnere.

I september gikk 20 radioplanleggere i Telenor gjennom de innsendte bidragene og sjekket de enkelte stedenes geografi og eksisterende dekning. Alt for å påse at Telenor kunne levere 4G til akkurat de stedene som var nominert. Til slutt trakk Telenor ut 57 finalekandidater fordelt på tre per fylke.

Finalistene har videre konkurrert om å vise best og mest engasjement på sosiale medier. Hvert sted fikk utdelt en unik hashtag og Facebook-side for å dele sin lokale entusiasme.

– I løpet av konkurransen ble nærmere 3000 bidrag delt, over 66.000 liker-klikk generert og over 9000 kommentarer registrert. Engasjementet har overgått alle våre forventninger, sier leder for mobildivisjonen i Telenor, Bjørn Ivar Moen. 

VIDEO: Bygda synger for 4G-dekning

Gjerdsvika laget en "Heal the world"-aktig sang for å få 4G til bygda si. Nå belønnes de med 4G!

Morsomt og underholdende

Hobøl fikk 4g

Pernille Lemming kan smile om dagen. 4G kommer til Hobøl!

- Det har vært morsomt og underholdende å følge finalistenes kreative bidrag gjennom konkurransen. Engasjementet har vært upåklagelig, og vi er glade for nå å kåre 19 verdige vinnere, sier Ada Hegerberg, landslagsspiller i fotball og jurymedlem i konkurransen.

Den øvrige juryen bestod av Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Amundsen (dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist) og Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå).

«Vi vil ha 4G» er en konkurranse hvor steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan allikevel kan få 4G. I år bestemte juryen at Nordland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Møre og Romsdal får to vinnere hver, da det har vært særskilt sterke, kreative og underholdende bidrag fra disse fylkene. 

Utklipp fra lokalaviser: Engasjement landet rundt

Avisutklipp

Bygder og grender landet rundt har fått drahjelp av sine lokale avisredaksjoner. Foto: Skjermdump.

Bedre og raskere

4G er pr i dag et rent mobil-datanett, tilpasset effektiv strømming eller nedlasting av film, TV og musikk, bildedeling på sosiale medier samt videokonferanser. I praksis vil 4G gi omtrent like høy hastighet som mange har på wifi (trådløst nett) hjemme.

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

- Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller helt nye krav til mobilnettet, og med 4G på disse stedene vil kundene oppleve økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, både inne og ute, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge. Han ser fram til å starte mobilnett-utbyggingen på stedene som har vunnet konkurransen.

– Som dekningsdirektør er det få ting som gleder meg mer enn en genuint engasjert lokalbefolkning som ser verdien av god 4G-dekning. Jeg er mektig imponert over det store lokale engasjement med alt fra Youtube til rene folkemøter. Derfor ser jeg virkelig fram til å gå i gang med å bygge ut 4G på disse stedene. Det går vi i gang med så snart som mulig, sier Amundsen.

VIDEO: Morsomt klipp fra Trandal

Gjengen i Trandal laget denne morsomme videoen der de blant annet har det moro på konkurrentenes bekostning.

Flere får 4G

I oktober kunngjorde Telenor at selskapet igangsetter et gigantisk dekningsløft, og at 4G-utbyggingen vil fremskyndes. Allerede våren 2018 skal befolkningsdekningen bli 99,8 prosent på 4G. 

Telenors i overkant av 7600 basestasjoner vil i tillegg til taledekning også få datadekning med 4G. «Vi vil ha 4G» kommer i tillegg til dette. 

Her er vinnerne som får 4G-mast fra Telenor:

 • Finnmark: Kokelv, estimert i løpet av desember. 
 • Troms: Lavangnes, estimert 4. kvartal.
 • Nordland: Meløy, ble igangsatt i 9. september.
 • Nordland: Kjeldebotn, ble igangsatt 15. september.
 • Hordaland: Steinstø, estimert i løpet av desember.
 • Sogn og Fjordane: Ålfoten, ble igangsatt 1. september.
 • Sogn og Fjordane: Viksdalen, ble igangsatt 8. september.
 • Møre og Romsdal: Gjerdsvika, ble igangsatt i 29. oktober.
 • Møre og Romsdal: Trandal, estimert i løpet av desember.   
 • Akershus: Bjørknes, ble igangsatt 25. mai.
 • Hedmark: Drevsjø, ble igangsatt 18. mai.
 • Hedmark: Rendalen, ble igangsatt 17. august.
 • Oppland: Snertingdal,  ble igangsatt 7. september. 
 • Østfold: Hobøl,  ble igangsatt i oktober. 
 • Vestfold: Andebu, estimert november.
 • Buskerud: Flå, estimert 4. kvartal.
 • Telemark: Vinje, igangsatt 24. oktober. 
 • Sør-Trøndelag: Soknedal, ble igangsatt 25. mai.
 • Nord-Trøndelag: Gjerdinga, estimert 1./2. kvartal 2017.

Populært på Online.no nå: