Bruk mobilen som modem og stream film

Få tipsene for å komme i gang.
Mobil som modem

Vi blir stadig mer vant til å få de beste filmene og tv-seriene servert når vi vil, via strømmetjenestene.

Men hva gjør du straks du er avskåret fra bredbåndet – og Netflix?

Svaret er heldigvis enkelt: Du bruker mobilen! Enten du vil se filmen eller tv-serien på mobilskjermen, eller bruke mobilen som modem og få bildet opp på en større skjerm, er 4G-nettet mer enn raskt nok.

Det krever riktignok en del data. Her ser du hvor mye, og får tipsene for å komme i gang.

Streaming krever mye data

Det er ikke noe fasitsvar på hvor mye mobildata som går med når du strømmer film og tv. Det avhenger blant annet av hvordan de ulike tjeneste komprimerer originalfilene, og ikke minst hvilken kvalitet du velger for avspillingen.

En grei (men ikke bombesikker) tommelfingerregel er at du kan regne omtrent 1 GB per time hos strømmetjenestene, dersom du velger «høy», men ikke maksimal, kvalitet.

Det gjelder blant annet hos Netflix, noe de selv oppgir. Dette gir imidlertid ikke full HD (1080p), som på sin side kan kreve 1 GB data på bare 20 minutter. Velger du «ubegrenset» kvalitet, kan Netflix til og med levere ultra-HD på deler av katalogen sin, noe som spiser gigabytes i lynende tempo. Det er neppe nødvendig på hytta uansett.

Du kan sno deg unna problemstillingen hos Viaplay, da de gir mulighet til å lagre utvalgte filmer og serier offline. Å strømme hos dem i høy kvalitet, virker ellers å kreve omtrent tilsvarende med data som Netflix.

Se film med mobilen som modem

Koble til større skjerm

At du strømmer via 4G, trenger ikke bety at du må se på mobilskjermen. Har du en pc eller Mac som kan koble seg på trådløse nettverk, kan du gi dem internett-tilkobling fra telefonen.

Se etter «Internettdeling» eller tilsvarende i innstillingene, eller les våre guider for hvordan du deler nettet fra iPhone eller Android.

Når datamaskinen er på nett, kan du selvfølgelig bare se filmen på den. Eller du kan få bildet opp på tv-skjermen, via en kabel. Er både pc-en og tv-en av nyere modell, trenger du ofte bare en HDMI. Sjekk hvilke innganger du har på pc-en før du reiser bort. Har du Mac, kan du trenge en egen Mini DisplayPort-overgang.

Når alt det er på plass, er det bare å begynne å bla i katalogene hos Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More, TV 2 Sumo, NRK nett-tv og alle de andre tjenestene – og finne akkurat det innholdet du ønsker å se.

Populært på Online.no nå: