• Morsomme ting du kan gjøre med 60gb

Fem morsomme ting du kan gjøre med 60 gigabyte

Strøm fotballkampen, jobb fra hytta – eller tenk over din plass i kosmos.
Morsomme ting du kan gjøre med 60 gb

Hvor mye er egentlig 60 GB? Det korte svaret er: Nok til at du slipper å bekymre deg, selv om du vil jobbe fra hytta eller la ungene se Netflix i baksetet.

Her er noen praktiske tilfeller der 60 GB kan komme godt med:

1. Strømme podcaster konstant

Podcaster er fantastiske, er de ikke? Det eneste som er kjedelig, er at de gjerne spiser minst 100 MB diskplass per time med innhold. Men – så går det alltids an å strømme det.

Hvis du regner 100 MB per time, gir 60 GB deg drøyt 600 timer med innsikt og underholdning på øret.

Det er rundt 730 timer i en måned, så da rekker du også å sove litt ...

2. Bruke mobilen som ruter - og jobb hvor som helst!

Har du en pc eller Mac som kan koble seg på trådløse nettverk, kan du gi dem internett-tilkobling fra smarttelefonen (se etter «Internettdeling» eller tilsvarende i innstillingene).

Det betyr at du kan jobbe på hytta, på kafe eller hvor som helst ellers med mobildekning – og likevel ha god og rask internett-tilkobling på maskinen.

Med en romslig datapakke trenger du heller ikke tenke to ganger på om du bør åpne et stort vedlegg, se en YouTube-film, eller for den saks skyld ha på NRK-sporten i bakgrunnen.

3. Strømme fotballkampen (i skjul?) når du er hos svigers

Det gjør faktisk litt for vondt å gå glipp av akkurat den fotballkampen.

Med nok data kan du til og med strømme den i HD på telefonen, så får du også med deg hvor ballen er.

4. Åpne 120 000 «snaps»

Er du en flittig bruker av Snapchat? Da vet du at appen kan spise mye data. 

Det er fordi den som standard laster ned «Min story»-innhold i bakgrunnen. Så hvis du har mange aktive venner, og de laster opp mye video, kan appen i verste fall kreve titalls gigabyte bare med «normal» bruk (NB: Dette kan endres i innstillingene!).

Dette gjør det også kinkig å regne ut akkurat hvor tung en enkelt «Snap» er. Men om vi anslår 500 KB på et bilde, kan du åpne 120 000 av dem med en 60 GB-pakke. Det burde kanskje holde, selv for de mest hardbarkede snapperne?

5. Tenke over din plass i kosmos

Brukte du ikke opp hele datapakken? 

Da kan du kose deg med å gjøre ting som å laste ned dette 615 megapiksler, 1,9 gigabyte store bildet av stjernehimmelen, og tenke over din plass i tid og rom. 

Populært på Online.no nå: