• Nå lønner det seg å bestille reisen

Nå lønner det seg å bestille reisen

Flybillettene er billigst litt før sommerrushet starter, viser tall fra Finn Reise og Aftenposten.
Nå lønner det seg å bestille reisen

Like over nyttår gikk Finn Reise gjennom tallene for over én million flybilletter solgt i 2016, på oppdrag fra Aftenposten (betalingsmur).

Setter du opp alle prisene i en graf, er det en trend som blir klar og tydelig: Etter de store billettkampanjene som gjerne kommer i januar og februar, klatrer prisene gjennom våren – før de plutselig stuper i mai.

I juni skyter de opp igjen, før de avtar på ny fra august. Høsten har ganske gunstige priser, før en bølgetopp i desember. Men mai er i snitt den klart billigste måneden i året.

Samme mønster i ti år

– Vi har laget denne tabellen i ti år, og kurven er grovt sett den samme hvert år. Nå vil folk kunne oppleve at det er store variasjoner fra dag til dag i en måned, men det store bildet gjenspeiler seg likevel i denne kurven, sier Terje Berge, kommersiell direktør for Finn Reise, til Aftenposten.

Årsaken er sammensatt. Berge forklarer at det sammenfaller med charter-sesongen, som gjør at det kommer mange billige restplasser på markedet på denne tiden – samt at flyselskapene vil friste folk til å reise før fellesferien.

Det er vanskelig å gi noe fasitsvar på når du bør slå til. Berge advarer for eksempel mot at det ikke alltid er sant at jo før du bestiller, dess bedre pris får du (flyvninger som selger dårlig kan bli satt vesentlig ned i pris).

Men skal du ut og reise i år, bør du være på utkikk nå i mai – da har du trolig bedre odds enn resten av året for å gjøre et kupp.

Bruk mobilen som hjemme

Når du reiser utenlands vil mobilen din gjeste et annet nettverk enn Telenors eget, det er dette som kalles roaming.

Spesielt å surfe i utlandet, altså dataroaming, har tradisjonelt vært forbundet med ekstra kostnader, og det er ennå mange som skrur av roaming i frykt for store regninger.

Men har du et av Telenors nye abonnementer – det vil si FRIHET, Telenor Yng eller U18 – kan du surfe med inkludert data, ringe og sende meldinger i hele EU og EØS, uten at det koster noe ekstra.

Her kan du bruke FRIHET som hjemme

Innenfor alle destinasjonene merket i blått kan du bruke mobilen som hjemme, dersom du har FRIHET, Telenor Yng eller U18-abonnement.

Med andre ord kan du og resten av familien bruke mobilen akkurat som hjemme, uten bekymring, dersom ferien går til Belgia, Bulgaria, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Nord-Irland, Polen, Portugal, Romania, Skottland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike eller Wales.

Sikrer du deg også en billig flybillett, også, ligger det vel godt til rette for en alle tiders ferie?

Lykke til med billettjakten!

Populært på Online.no nå: