Bruk mobilen som hjemme i hele EU/EØS

Du kan surfe, ringe og sende meldinger i hele EU og EØS, uten at det koster noe ekstra.
Med FRIHET bruker du mobilen uten ekstra kostnader i utlandet

Med FRIHET kan du bruke mobilen uten ekstra kostnader i utlandet. Foto: Getty Images

Roaming – hvilke assosiasjoner gir det deg? Vi tipper «sjokkregning» står høyt på lista. Det er lett å se for seg avisoverskriftene.

Om det er inntrykket, er det kanskje ikke så rart om du unngår å sjekke innom sosiale medier på reise. Langt mindre å legge ut bilder, strømme musikk, eller åpne en video.

Heldigvis tilhører frykten for roaming fortiden. Har du FRIHET fra Telenor og reiser hvor som helst innenfor EU og EØS, kan du faktisk bruke mobilen akkurat som hjemme.

Det er med andre ord ingen ekstra kostnader, og dermed ingen grunn til bekymring.

FRIHET er fleksibelt

Telenor FRIHET er et fleksibelt abonnement både for deg som knapt bruker mobildata, og deg som ikke kan se for deg en hverdag uten.

Du kan ha fra 500 MB til 60 GB inkludert data – og får samtidig Data Rollover helt automatisk. Dermed kan du spare det du ikke bruker av data over i neste måned (men du kan maks spare opp like mye som du har inkludert).

Ikke skru av dataroaming

Men hva skjer egentlig når du forlater Telenors nett?

Det er det som er roaming. Det kalles også gjesting, og betyr helt enkelt at du gjester et annet nettverk.

Dataroaming – altså bruk av mobildata utenfor Telenors nettverk – er det mange som skrur av i utlandet, omtrent av ren refleks.

Nå er det altså slutt på dette: I hele EU/EØS-området kan du fortsatt bruke all inkludert data, uten ekstra kostnad. Du har også fri bruk av minutter, SMS og MMS.

Med andre ord funger abonnementet helt som normalt, til samme pris som innenlands i Norge.

FRIHET gjelder i alle EU og EØS-land

FRIHET gjelder i alle EU og EØS-land: Belgia, Bulgaria, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Nord-Irland, Polen, Portugal, Romania, Skottland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike og Wales.

Ta vare på ferieminnene

Også de nye Telenor-abonnementene Yng, U18 og U11 gir fri roaming i hele EU/EØS-området.

Med alle abonnementer får du ubegrenset lagring av mobilbilder i Min Sky. Det betyr at du kan laste opp feriebildene i skyen med en gang, på farten – fra gatene i London eller stranda på Sicilia.

Så slipper du å risikere å miste noen av minnene.

Mens bruk innenfor EU/EØS ikke er forbundet med ekstra kostnader, kan det imidlertid være egne priser for å ringe eller sende SMS fra Norge til utlandet, som du kan lese mer om i vilkårene.

NB: Er du usikker på hvilket abonnement du har, kan du enkelt sjekke det i appen Mitt Telenor.

Populært på Online.no nå: