Prøv å chatte med Googles kunstige intelligens

I meldingsappen Google Allo kan du invitere en vaskekte «AI» med i samtalen. Det er mer praktisk enn du kanskje tror.
Google Allo

Med Allo har Google laget en konkurrent til populære meldingstjenester som WhatsApp og Facebook Messenger. Men hvorfor bytte?

Det er flere ting Google gjør nytt og annerledes. Den klart største forskjellen er imidlertid at Allo har en innebygget kunstig intelligens … som du kan chatte med direkte. Og den imponerer ...

Slå av en prat med Allo:

Her er noe av det Google Allo kan gjøre:

Før en samtale (nesten)

Datamaskiner blir stadig bedre på å forstå naturlig språk, og kan henge greit med på både kontekst og oppfølgingsspørsmål. De nærmer seg med andre ord å kunne føre en samtale.

Det sitter ennå ikke helt perfekt, men her er det skjedd store fremskritt. Og Google-assistenten er blant de som gjør det best – riktignok på engelsk.

Prøv deg på bokmål, og du vil få som svar: «Beklager, jeg driver fremdeles og lærer norsk».

Google Allo er en praktisk veileder på tur

Appen kan fortelle om været, finne raskeste vei å reise fra A til B, eller sjekke flyten i trafikken.

I mellomtiden kan du spørre «What’s the traffic like to work», «Should I wear a raincoat tomorrow» eller «Do you like Siri» – og forvente en vettug respons.

Assistenten kan også gi deg varsler med siste nyheter og sportsresultater, vise hva du har på kalenderen din i dag, hente frem en morsom film fra YouTube (noen ganger helt uoppfordret) … eller fortelle en vits. Men, vær advart: Humoren er skikkelig tørr.

Allo har også litt humor ...

Allo kan servere vitser, videoer og «fun facts» – enten du ber om det eller ikke.

Allo gir deg svar

Esset i Allos erme er at Google allerede er fantastisk gode på å hente ut informasjon fra nettet. De har bygget opp en såkalt «kunnskapsgraf» som – per i fjor høst, da Google-assistenten ble lansert – teller mer enn 70 milliarder datapunkter (se faktaboks).

Du trenger ikke laste ned Allo for å se kunnskapsgrafen i aksjon. Bare gjør et vanlig søk i nettleseren din, for eksempel etter Edvard Munch. Ved siden av søkeresultatene vil du få se grunnleggende informasjon, viktigste verker og forslag til videre lesning.

Dette er datapunkter som knyttes til Munch i kunnskapsgrafen. Det er en slik, i praksis endeløs strøm med informasjon Allo sitter parat til dele med deg.

Google Allo svarer uansett

Spør Allo om sportsresultater, populærkultur, eller geografi og naturvitenskap – og den har stort sett et godt svar.

Gjør du heller søket gjennom appen, foreslår den selv hva du kan spørre om videre. Før du vet ordet av det, sitter du og lærer om Munchs foreldre … eller noe annet du neppe ville tenkt på å søke etter.

Finn en kinofilm ... og en matbit

Finn en film med Google Allo

Spør hva som går på kino, og Allo vil vise deg programmet. Bare ved å klikke på forslagene til oppfølgingsspørsmål, kan du imidlertid raskt ende opp med å lese om noe ganske annet … som høyden på en skuespiller som ikke engang er med i filmen.

Nytten av Google-assistenten i Allo ser du aller best når du inviterer den med i en gruppesamtale. Når du chatter med andre, kan du inkludere assistenten når som helst ved å tagge @Google i meldingen.

Skal dere ha en kveld ute, kan du for eksempel skrive «@Google What movies are playing in Oslo» – og den vil presentere kinoprogrammet.

Trykk på en film dere er interessert i, og den vil vise tid og sted for forestillingen – samt foreslå å vise traileren, gi info om skuespillerne, og så videre. Følg opp med «@Google Indian restaurants nearby», og så er dere på god vei til å finne en matbit, også.

Alle i samtalen kan se, bla i-, og gi respons på svarene. Det er mer interaktivt enn du er vant med i meldings-apper.

Mer om hva Google-assistenten kan gjøre kommer den forresten til å fortelle deg selv. Prøv det, og du vil oppdage at det ikke bare er gøy å leke seg. Men enda bedre: Det kan vise seg å ha praktisk nytte.

Prøv Allo selv:

Populært på Online.no nå: