Lagre alt du finner på nettet med Google Keep

Med denne skjulte perlen fra Google får du orden på tanker, notater, lister, bilder – og innhold du finner på internett.
Lagre alt du finner på nett med Google Keep

Google Keep er en tilsynelatende simpel notat-app – med en uventet dybde.

Få skrevet ned tankene dine før de glipper. Lag lister, eller lagre bilder og linker fra nettet, og skrible ned en kommentar. Etterpå finner du dem enkelt igjen, enten på mobilen eller pc-en.

Etter hvert som du blir kjent med mulighetene, kan Keep fort bli en del av den digitale verktøykassen du bruker hver eneste dag.

Prøv Google Keep selv:

Ta vare på alt

Keep er engelsk for å «ta vare på» – og det er akkurat det tjenesten gjør.

Appen er briljant både for personlige og arbeidsrelaterte notater, gjøremål, lister, linker og utklipp. Disse er enkle å opprette, og kan finnes igjen hvor og når som helst.

Men like mye handler appen altså om å ta vare på det som fascinerer, inspirerer og interesserer deg fra nettet (eller, selvsagt, hva som helst annet).

For å lagre innhold når du surfer på mobilen, kan du bare klikke på dele-symbolet i nettleseren, og velge å dele til Keep. Du får muligheten til å legge på en tittel og et eget notat, og dermed utdype en idé eller bare minne deg på hvorfor du lagret det.

Det er enkelt å lagre bilder i Google Keep

Du kan lagre bilder fra nettet til Keep ved å bruke dele-funksjonen i nettleseren – hold inne over bildet og velg «Del», «Del bilde» eller tilsvarende. Når du har funnet Keep, får du mulighet til å gi notatet en tittel, skrive et notat, merke det med etiketter, med mer. Inne i appen kan du også blant annet sette opp påminnelser.

Det samme med bilder: Hold inne en finger på bildet til du får opp flere valg, trykk på «Del», og se etter symbolet på appen. I neste øyeblikk er bildet lagret og synkronisert mellom pc-en, mobilen og nettskyen.

Fra datamaskinen kan du integrere Keep i nettleseren Chrome, og lagre innhold med et enkelt klikk.

Post it-lapper

Notatene dine i Keep ser ut som virtuelle «post it»-lapper på en korktavle, som du kan dra og flytte rundt som du vil.

Du kan gi dem farger og etiketter, dele med andre, og sette opp påminnelser til en bestemt tid – eller sted. Det som er viktigst for deg akkurat nå, kan du feste øverst med en «knappenål».

Legg til påminnelser i Google Keep - også på sted

Du kan sette opp påminnelser for alle typer notater i Keep. Du kan bli minnet på det til en bestemt tid – men også på et bestemt sted. Vi ønsket oss selv en god tur på kino; skjermbildet lengst til høyre viser varselet som dukket opp et par hundre meter før vi var fremme ved Colosseum.

Når du er ferdig med et notat kan du arkivere det, ved å sveipe det vekk eller trykke på arkivskuffen. Det forblir imidlertid lett tilgjengelig i bakgrunnen, takket være smart sortering og søketeknologi fra Google.

Den kunstige intelligensen integrert i Keep kan gjenkjenne motivet i bilder, og gjenkjenner også for eksempel bok- og filmtitler. Det betyr at du kan søke etter et stikkord som «filmer», og den vil vise filmtitler du har notert – uten at selve ordet film er brukt.

Relevante bilder inkluderes også i søkeresultatene.

Slik kan du lagre en handleliste i Google Keep

Kopierer du en liste fra nettet inn i Keep, vil den automatisk sette den opp med punkter du kan krysse av. Det er nyttig for eksempel for handlelister og gjøremål. Her kopierer vi en oppskrift fra nettet inn i Keep, og kan krysse ut ingrediensene etter hvert som vi finner dem i butikken.

Oppgrader til Google-dokument

På godt og vondt har Keep så å si ingen formatering. Det gjør det veldig enkelt, men lite ideelt for lange tekster. Skriver du langt, kan du imidlertid «oppgradere» notatet til et nytt Google-dokument, med alle mulighetene som venter der.

Det er heller ikke mulig å angre eller gå tilbake til en tidligere versjon av et notat. Det kan være irriterende når du holder inne tilbake-knappen litt for lenge – og visker ut mer enn du skulle.

Samtidig blir appen stadig oppdatert med nye og endrede funksjoner, og vi blir ikke overrasket om en angre-funksjon og grunnleggende formatering er noe Google introduserer på sikt.

I alt veier mulighetene, fordelene og lettvintheten ved Keep langt tyngre enn disse utfordringene – blant Googles tjenester er denne en skjult perle.

Prøv Google Keep selv:

Populært på Online.no nå: