Appen du bør bruke hver eneste dag

Den eneste reiseplanleggeren du trenger – til hverdags og på ferie. Se de skjulte mulighetene i Google Maps.
Få en reiserute eller sjekk busstidene rett fra Google Maps, og bli tipset om når du bør gå hjemmefra

Google Maps kan brukes til mye mer enn bare å søke opp adresser, eller drømme seg bort i fjerne land.

Aller best er appen som reiseplanlegger – både hjemme og på utenlandsferie. Her er det nemlig svært mange praktiske funksjoner, uansett hvordan du foretrekker å ta deg frem.

Her er noen av mulighetene i appen:

Få en rute fra A til B

Google Maps gjør det enkelt å finne beste og kjappeste reiserute fra A til B – enten du foretrekker å reise kollektivt, med bil, sykle, ta en taxi, eller bare spasere. Appen gir deg en anbefalt rute, samt avstand og tid.

Foreslått reiserute

For å komme i gang kan du trykke i søkefeltet og angi hvor du skal. Eller du gå rett til reiseplanleggeren via symbolet nede i høyre hjørne som viser et blått skilt med en pil.

Appen kan enten regne en rute fra der du befinner deg akkurat nå, til dit du ønsker å dra – eller sette opp en reise mellom to eller flere bestemte steder, på det tidspunktet du oppgir.

Reiser du kollektivt, regner appen også med gangavstanden til, fra og mellom holdeplasser.

Finn veien til hotellet eller legekontoret – uten å søke

Det å finne ruter til A og B er helt grunnleggende. Noe av dybden i Google Maps begynner å vise seg når du blir tipset om en reiserute hjem, til jobb, til flyplassen eller til en avtale fra kalenderen din – uten at du har trengt å søke.

Fordi Maps kan «snakke med» andre tjenester, slik som Google Kalender og Gmail, kan appen for eksempel tipse deg om hvordan du kommer deg til hotellet du har booket (basert på bekreftelsen i innboksen din), eller til en avtale fra kalenderen.

Den kan også gi forslag til rute til lagrede steder – og tipse deg om at du bør beregne litt ekstra tid til jobb, fordi det trafikken går tregt på den ruta du vanligvis tar. Legg inn jobb- og hjemmeadressen for å gjøre det ekstra lettvint å få ruter til og fra.

Google Maps gir deg reiserute(r)

Se tilbud og kollektivavganger i nærheten av deg

Google deler informasjon på tvers av tjenester, og Maps har etter hvert svært god oversikt over alt fra kollektivavganger til minibanker og butikker med åpningstider.

Velger du kollektiv-symbolet nederst i app-vinduet, kan du automatisk få opp raskeste rute hjem eller til jobb. Nedenfor får du en oversikt over alle stasjoner i nærheten, og tidspunkt for neste avganger derfra.

Finn en stasjon i nærheten

Du kan også med en enkelt berøring få se hvor du skal gå til holdeplassen.

Finn sykkelruta med færrest motbakker

Maps har oversikt over terrenget. Når du velger sykkel som fremkomstmiddel, vil du få se en graf som viser høydeforskjellene langs ruta.

Da kan du finne en rute som kanskje er litt lengre, men har færre motbakker.

Enkelte steder har appen også oversikt over hvor det finnes egen vei- eller felt for sykkel.

Sjekk trafikkflyten før du drar

Google Maps er et nyttig verktøy for trafikanter idet en kan følge med på trafikkflyten i sanntid.

Er veiene grønne, flyter trafikken godt. Er de gule, er det trafikk. Rødt betyr kø. Du vil også se symboler/varsler dersom det er hendelser slik som en ulykke eller veiarbeid.

Google kan følge med på trafikken gjennom såkalt triangulering med basestasjoner og GPS-data. Kort sagt: De ser hvor fort folks mobiler beveger seg.

Du kan også bruke Google Maps til navigasjon underveis på turen, akkurat som et annet GPS-system, med stemmeanvisninger på norsk.

Se hvor du parkerte

Nylig introduserte Google denne mildt sagt etterlengtede funksjonen. Hvor ofte har du gått og lurt på hvor det nå var du satt bilen?

Funksjonen finnes foreløpig bare på Android-enheter. Alt du må gjøre er å gå i menyen i Google-appen (ikke Google Maps), og under «Transport» må du oppgi «Med bil» for hvordan du vanligvis reiser til/fra jobb.

Da vil parkeringsposisjonen oppgis automatisk, i form av et kort i Google-appen. Når kortet skal vises, kan du tilpasse fra menyen på kortet.

Populært på Online.no nå: