Appen som følger deg fra dør til dør

Få en reiserute eller sjekk busstidene rett fra Google Maps, og bli tipset om når du bør gå hjemmefra. Slik kommer du i gang.
Få en reiserute eller sjekk busstidene rett fra Google Maps, og bli tipset om når du bør gå hjemmefra.

Google Maps kan brukes til mye mer enn bare å søke opp adresser – eller drømme seg bort i fjerne land.

Appen følger flyten i trafikken, og har tidene for kollektivtransport. Den er derfor genial for å finne kjappeste reiserute fra A til B, og den følger deg «fra dør til dør».

Buss, bil, sykkel, taxi …

I Google Maps kan du få ulike reiseruter alt ettersom hvordan du ønsker å ta deg frem.

Foreslått reiserute

Vil du for eksempel reise kollektivt, vet appen hvilken buss du bør ta, hvor og når den går, hvor du må bytte – og når du bør gå hjemmefra. Det inkluderer en rute og estimat på tid til fots til og fra busstoppene.

Du kan få slike reiseruter for bil, sykkel, taxi, kollektivt eller gange.

Slik gjør du:

Åpne Google Maps for å komme i gang. Her kan du enten:

  1. Trykke på symbolet for veibeskrivelser. Se etter en blå sirkel nede i høyre hjørne, som viser et skilt med en pil. Trykk på dette, og du vil komme til en meny der du kan plotte inn sted for avreise og destinasjon, eller velge fra en liste over foreslåtte reiser. Disse er basert på hvor du bor og jobber (hvis du har lagt inn dette), og tidligere reisemønstre.
  2. Trykke i søkefeltet og angi hvor du skal. Kartet vil da flytte seg til stedet du har søkt opp, og nede til høyere dukker det opp et symbol for ditt foretrukne transportmiddel – sammen med et tidsestimat. For eksempel en sykkel, og merknaden «14 min». Appen vil da gi deg kjappeste reiserute fra der du befinner deg akkurat nå.

Du man med andre ord enten beregne en rute fra der du befinner deg til dit du ønsker å dra, eller angi en reise mellom to eller flere bestemte steder.

Google Maps gir deg reiserute(r)

Husker valget ditt

Når du er inne i reiseplanleggeren, kan du også velge om du vil reise med bil, taxi, sykkel, kollektivt eller til fots.

Appen tilbyr i tillegg navigasjon, og kan brukes på samme måte som et GPS-system i bilen.

Har du valgt en reiserute, og bil som fremkomstmiddel, kan du bare trykke «Start» nede til høyre – eller gå i menyen og trykke «Begynn å kjøre» når som helst ellers.

Om du ofte velger en spesiell type fremkomstmiddel, som for eksempel sykkel, vil appen huske dette som standard når du skal ut på farten igjen.

Populært på Online.no nå: