• Google Now hjelper deg å finne raskeste vei

Google finner den raskeste veien for deg

Slik kommer du i gang med Google Nå.
Google Nå hjelper deg å finne raskeste vei hjem.

Google Nå er synkronisert med Google Maps og hjelper deg med å finne raskeste rute hjem fra jobb. Det eneste du trenger å gjøre er å aktivere stedstjenester.

Mobilen durer og beskjeden popper opp på skjermen: «Du er 15 minutter hjemmefra. Kø på E6». Ved å kombinere data fra ulike kilder med ditt mobile bruksmønster, sørger Google Nå-appen for at du får oversikt over dagen din. Det er nesten som å ha en egen personlig sekretær i lomma.

Hjelper deg dit du skal

Den nyttigste funksjonen i Google Nå vil for mange være navigasjonssystemet i sanntid. Mens du kjører, sjekker appen trafikkinformasjon fra andre Google Nå-brukere på veien. Er det mye trafikk, vil du få forslag om alternative ruter.

Vær og tid

Appen gir deg beskjed om været hjemme og på jobb, og finner raskeste rute. Grønnfargen viser at det er lite kø. Foto: Jobbsmartere.no

Mobilen registrerer automatisk ruter du kjører ofte – typisk tur-retur jobb – og vil oppdatere trafikkinformasjonen til disse stedene. Er det mye kø, blir kortet markert i rød farge.

Om du har en avtale en annen plass i byen, vil Google Nå fortelle deg når du må dra for å rekke å komme frem i tide. Dette er basert på sanntidstrafikken på veiene. Er det mye kø, eller det har skjedd en ulykke, får du beskjed om å dra tidligere.

Reisehistorikken – og plassene du har besøkt – lagres i en egen logg. Praktisk om du ikke husker navnet på pizzarestauranten du besøkte forrige måned, eller vil sjekke hvor lang tid du brukte på å kjøre opp til hytta sist vinter. 

Reiser du kollektivt? Google Nå registrerer hvor du befinner deg, og kommer løpende med forslag til reiserute. Befinner du deg i nærheten av en holdeplass, får du automatisk opp et kort med de neste buss- eller trikkeavgangene.

Det du trenger - når du trenger det

Hele konseptet med Google Nå er å gi deg den informasjon du trenger – før du er klar over at du trenger den. Inne i appen får du opp såkalte «kort». Disse kortene kan inneholde trafikkinformasjon, værmeldingen der du er, ditt neste jobbmøte, eller liveoppdatering fra kampene til favorittlaget ditt.

New York Rangers

Google Nå holder deg oppdatert på favorittlaget ditt. Foto: Jobbsmartere.no

Kortene tilpasses nemlig etter hvor du er, hva du gjør, og hvilke interesser du har. Mener du at infoen er irrelevant, sveiper du bare kortet til siden for å fjerne det.

Stadig flere restauranter, kafeer, arenaer og butikker «kobler seg til» Google Nå. Dermed kan du automatisk få opp anmeldelser og menyer når du ankommer stedet. Lyst på pizza? Da er det bare å trykke på mikrofon-ikonet og si «Pizza near here». 

Teknisk Ukeblad har listet opp noen av de kule tingene du kan få opp i Google Nå-kortene dine:

  • Kinoprogram. Går du forbi en kino, får du automatisk opp kinoprogrammet for kvelden.
  • Parkering. Appen registrerer hvor du har parkert, og med Google Maps-integreringen finner du enkelt tilbake til bilen.
  • Bursdager. Venners kommende fødselsdager dukker opp i appen.
  • Avtaler. Har du et møte et sted, får du opp et kort som minner deg på det. Kortet viser også hvor lang tid det tar å komme seg dit.
  • Aktivitet. Du får opp kort som viser hvor mye du har bevet deg i løpet av måneden, og hvor mange steg du har tatt.

Slik fungerer Google Nå.

Klar til bruk på nye Android-mobiler

Google Nå er allerede klar til bruk på nyere Android-mobiler, og er integrert i Googles søkeapp. Alt du trenger å gjøre er å trykke på Google-søk-widgeten, eller holde nede Hjem-knappen i to sekunder. Det eneste du må passe på er at du er logget inn med samme Google-bruker på mobilen som på andre steder.

Første gang du bruker appen kan du legge inn hvor du bor og jobber slik at du kan starte med trafikk- og værinfo. Dette gjør du menyen til venstre for Google-søkefeltet. I samme meny kan du tilpasse appen til å følge favorittlaget ditt, aktivere stedstjenester, synkronisere med apper - og mye mer.

Kom i gang med Google Nå for iPhone

Slik kommer du i gang med Google Nå for iPhone og iPad.

Bruker du iPhone må du installere Google-appen før du kan ta i bruk Google Nå. Første gang du starter appen får du spørsmål om du vil bruke Google Nå. Det meste i Google Nå er selvforklarende, men det kan være lurt å ta en tur innom innstillingene for å sikre at du får mest mulig ut av appen. Om du vil at appen skal vite hva du søker etter, må du bruke nettleseren Google Chrome og logge deg inn med Google-brukeren din. 

Populært på Online.no nå: