Søk
Meny

Google oversetter, lytter og snakker

(Illustrasjon: Google)

(Illustrasjon: Google)

Slik bruker du Google Oversetter som tolk på ferien.

Se for deg utenlandsferien med en personlig tolk som reisefølge. En som oversetter restaurantmenyen for deg, forklarer taxisjåføren hvor du skal, og som ordner opp i språkforviklinger mellom deg og lokalbefolkningen.

Løsningen er nærmere enn du tror: Google Oversetter er smått genial.

Gratis simultanoversetter

Samtalemodus er den kuleste funksjonen i Google Oversetter. Det er en toveis umiddelbar taleoversettelse med støtte for rundt 40 språk. Havner du for eksempel i prat med en spansk kelner som ikke snakker engelsk, gjør du bare slik:

  • Velg norsk og spansk språk, og trykk på taleknappen
  • Si en setning på norsk
  • Appen oversetter kjapt, og gjengir setningen på spansk til glede for din nye venn
    Deretter kan kelneren svare på spansk, og du får det oversatt til norsk
  • Snakk frem og tilbake helt til du får forklart at du vil ha 

Tips: Snakk tydelig, helst på bokmål, og ta oversettelsene med en liten klype salt – det er nemlig ikke sikkert appen klarer å plukke opp alle slags dialekter, sosiolekter og andre språklige finurligheter.

Genial for ferieturen

Oversett skilt når du er på farta. (Foto: Google)

Oversett skilt når du er på farta. (Foto: Google)

Du kan oversette mellom 103 språk ved å skrive vanlig. Appen er spekket med andre praktiske funksjoner, mange er ekstra nyttige om du er på reisefot i utlandet:

Oversett apper gjør at du kan kopiere tekst i hvilken som helst app, så vises oversettelsen umiddelbart. Funksjonen er perfekt om du bruker lokale reise- eller billettapper.

Tar du bilde av restaurantmenyen med Kameramodusen, får du oversatt hva som står der. Appen kan også bruke kameraet til å oversette tekst i sanntid. 

Får du ikke samtalemodusen til å fungere, kan du ty til Håndskrift. Du kan skrive rett på mobilen med hånden og la appen gjøre resten.

Lommeparløren gir deg muligheten til å stjernemerke og lagre oversettelser for senere bruk – på hvilket som helst språk.

Har du et mobilabonnement fra Telenor, kan du bruke appen fritt i hele EU og EØS – uten at det koster deg noe ekstra. Reiser du utenfor Europa kan det lønne seg å laste ned språkpakker som gjør at appen kan brukes uten internettilkobling.

Last ned Google Oversetter for Android og iPhone.