Appen som tar seg av ferieplanleggingen

Google Trips gir deg en personlig reisehåndbok – med alle reservasjoner, tider, kart og adresser du trenger å huske.
Reis med Google Trips

Google Trips er appen som samler alt du trenger for reisen:

Reservasjoner og referansenumre, gaten flyet går fra, kart til hotellet, info om valuta, forsikring og internett – og hvordan du kommer deg rundt når du er fremme. Alt sammen uten at du må løfte en finger.

Din personlige reisehåndbok blir nemlig laget helt automatisk, basert på reisedokumenter og bestillingsbekreftelser Google har oppdaget i innboksen for e-post.

Den innsikten, sammen med all kunnskapen Google allerede sitter på fra nettet og alle sine ulike tjenester, gir deg en guide som er omfattende, oversiktlig – og tilpasset deg.

Lagre byen offline

Bruker du Googles e-posttjenester – Gmail eller Inbox – vil disse automatisk gjenkjenne all reiseinformasjon som tikker inn der. Alt det viktigste (som tider, referanser og adresser) blir hentet ut, og organisert i Google Trips.

Lagre hotellet ditt

Google Trips vil automatisk oppdage og sortere reservasjoner fra innboksen din. I appen kan du finne nøkkelinformasjon om blant annet fly og hotell.

Når appen gjetter at du skal ut på reise, opprettes et nytt kort: For eksempel «Trip to New York City» (appen er foreløpig ikke på norsk).

Klikk deg inn, og du finner det meste du ville forvente å se i en typisk lomme-guide fra reisehylla i bokhandelen: Ting å gjøre, mat og drikke, forslag til dagsplaner, hvordan du kommer deg rundt, og annen nyttig informasjon.

Du får også informasjon tilpasset akkurat deg. Nemlig dine reservasjoner og lagrede steder, samt mulighet til å opprette eller tilpasse dine egne dagsplaner.

Husk å laste ned reiseplanen før du drar, så har du alt tilgjengelig uten nett – inkludert booking-nummeret til flyet, og kart og adresse til hotellet.

Tilpass til egen reiseplan

Mye med Google Trips skjer automatisk. Men for å få mest mulig ut av appen, kan du tilpasse reiseplanen din selv.

For eksempel når du gjør research om byen du skal til, og finner et museum, en restaurant eller noe annet som fanger interessen din, kan du enkelt lagre stedet i Google – for så å finne det igjen i appen.

For å lagre steder kan du bare klikke på stjerne-ikonet som dukker opp for hvert treff etter et helt vanlig søk i Google, eller du kan stjerne-merke funnene dine i Google Maps (se skjermdump).

Alt du har lagret finner du igjen under «Saved places» i reiseplanen din. Herfra kan du legge opp dine egne ruter og dagsplaner for å få sett og opplevd alt.

Lagre favorittstedene

Lagre steder rett fra et vanlig Google-søk ved å trykke på stjerne-ikonet (til venstre). Steder du har lagret rundt ditt reisemål finner du igjen i Google Trips. Klikk på kart-symbolet for å se alle lagrede steder og sette opp en dagsplan.

Når alt dette er sagt: Det øyeblikket du virkelig setter pris på appen, er ikke når du lurer på hva du skal finne på i dag ... men når du setter deg i en taxi fra flyplassen og innser at du ikke har notert adressen til hotellet. Eller andre veien – akkurat når og fra hvilken terminal det flyet går.

Da kan Google Trips redde deg ut av en knipe. Der ligger nemlig alt sammen.

God tur!

Populært på Online.no nå: