Unngå uønsket reklame på nett

Slik surfer du anonymt.

Visste du at det går an å surfe «anonymt» med de aller fleste nettlesere? Den enkleste, raskeste måten å gjøre dette på, er gjennom en funksjon som kalles privat nettsurfing, eller inkognitomodus. Kort forklart går dette ut på at datamaskinen din ikke lagrer netthistorikken din, cookies og informasjon om søk.

Uten cookies blir det vanskeligere for annonsører å spore dine bevegelser. Slik vil du kunne unngå å bli eksponert for mye av den såkalte «targeting-reklamen». Det vil si at om du for eksempel søker etter en weekendtur til Roma, slipper du å bli bombardert med reklame for andre italienske byer, pasta, pizza og Colosseum i månedsvis i etterkant.

Det er likevel viktig å understreke at selv om du surfer i inkognitomodus, er du ikke hundre prosent anonym. Surfeaktiviteten din vil fortsatt være tilgjengelig for enkelte kilder.

Hva: Surfe inkognito med Google Chrome.

Hvorfor: Hvis du ikke vil at Google Chrome skal lagre en logg over det du ser på og laster ned når du surfer på nettet, kan du bruke inkognitomodus.

Hvordan: Følg stegene i videoguiden.

Slik surfer du anonymt med andre nettlesere:

Internet Explorer
Internet Explorer: 
Klikk på verktøyhjulet øverst til høyre i nettleseren, deretter Sikkerhet -> InPrivate-visning.
Mozilla Firefox
Mozilla Firefox:
Åpne menyen øverst til høyre, og klikk på Nytt privat vindu.
Opera
Opera:
For å opprette en privat fane, velg Faner og vinduer -> Ny privat fane i menyen. Alternativt, høyre-klikk på fanelinjen og velg Ny privat fane i kontekstmenyen.
Safari

Safari:

Trykk på Safari-menyen og velg Privat nettlesning.

Populært på Online.no nå: