Hopp til innhold

Test Samsung Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 Active - skreddersydd for norske forhold

Samsung Galaxy S4 Active

Samsung følger opp suksessmobilen Samsung Galaxy S4 med en vanntett variant, så du kan ta den med både på badetur og i dusjen.

Samsung Galaxy S4 Active

  • God skjerm i både sollys og regn
  • Svært kraftig
  • Videospiller med mange funksjoner
  • Autoskrolling
  • Velkomment med fysiske knapper
  • Bedre lagringsplass
  • God lydkvalitet
  • Kan brukes med hansker
  • Ta bilde under vann
  • Ikke like godt kamera som Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Active er det råeste du får som tåler norsk klima.  
- Amobil

Alt i alt liker vi Galaxy S4 Active. Det er vanskelig å trå feil med en vanntett utgave av en av årets beste telefoner.    
- Mobili

Mobilguiden er bygget på tilgjengelige tester og produsentenes egne utsagn. Hver omtale referer til minst to tester.

Samsung videreutvikler stadig sin Galaxy-serie. Siste tilskudd i serien er Samsung Galaxy S4 Active - en mobil som skal være perfekt for deg som er mye ute.

Innmaten i Samsung Galaxy S4 Active er relativt lik forgjengeren, Samsung Galaxy S4. Men Samsung Galaxy S4 Active har et ess i ermet - den er nemlig vanntett.

Både vann- og støvtett

Til forveksling fra Samsung Galaxy S4 har Active IP67-sertifikasjon. Det betyr at mobilen er støv- og vanntett, og at den kan ligge på én meters dyp i en halvtime. 

I tillegg er selve lydutgangen vanntett, slik at du kan høre på musikk med høretelefoner mens du bader eller står i dusjen. 

Mobilen ser kanskje litt barskere ut, takket være gummilistene og skruene i hjørnene, men ikke la deg lure; Samsung Galaxy S4 Active tåler ikke mer enn en gjennomsnittlig mobiltelefon. Leter du etter en mobil som tåler en støyt bør du heller gå for Samsung Galaxy Xcover 2.

Utseendemessige endringer

Til forskjell fra forgjengeren har mobilen tre trykknapper, fremfor én. Det betyr at du må bruke fysiske knapper for å navigere deg tilbake eller gå inn i valgmenyen. Amobil mener dette kan være litt vanskelig å venne seg til i begynnelsen, men synes det fungerer godt - spesielt hvis du er ute i vått vær:

    – Knappene er ganske kraftige i utformingen, og virker å være laget for å være lette å betjene med kalde, våte fingre. ... Allerede senere samme dag husker fingrene godt at knapper kan være vel så nyttige som berøringsfelter.

Amobil  

Du vil også se at metallbåndet rundt mobilen er innfelt med små gummistykker. Disse gjør at mobilen er mer motstandsdyktig for fukt, samtidig som den ligger bedre i hånden når den er våt. Husk imidlertid at du må klikke på bakdekselet ordentlig for å feste det, da den ikke er vanntett før dette gjøres.

Samme størrelse, ny teknologi

Samsung Galaxy S4 Active har like skarp og stor skjerm som forgjengeren - 5 tommer stor, og med oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Det betyr allikevel ikke at de har benyttet seg av samme skjermteknologi. Mobilgiganten har gått fra AMOLED- til LCD-skjerm, som er enda mer lyssterk. 

Amobil er fornøyde med fargegjengivelsen og innsynsvinkelen. De mener også at skjermen er bedre egnet for bruk i sollys eller regnvær enn Samsung Galaxy S4.  

Bedre automatisk skrolling

Samsung Galaxy S4 Active har ikke bare utseendet til felles med Samsung Galaxy S4. Mobilen har flere av de samme menyvalgene og funksjonene,  en av dem er Smartskrolling. 

I praksis betyr det at mobilen bruker frontkameraet for å registrere hvor øyet ditt befinner seg på siden. På den måten kan telefonen sette en video på pause hvis du ser bort fra skjermen, eller skrolle nedover nettsiden for deg. Ifølge Amobil fungerer autoskrollingen mye bedre på Samsung Galaxy S4 Active enn på Samsung Galaxy S4, og mener det er  både nyttig og brukervennlig.

Mobilen mangler imidlertid fukt- og temperatursensor, som både  Amobil  og Mobili mener burde vært integrert.  

Praktiske apper med på kjøpet

Samsung Galaxy S4 Active kommer med S Health; Treningsappen fra Samsung skal gjøre det enklere å leve en sunnere livsstil, da du kan logge alt fra matinntak til treningsaktiviteter rett inn på mobilen. 

Den kommer også med en egen skritteller.  Amobil  er ikke like fornøyd med denne, og mener resultatene fort blir unøyaktige siden de ikke bruker GPS-mottakeren til å regne ut skrittlengde.

Både Samsung Galaxy S4 og Samsung Galaxy S4 Active kommer med sin egen lommeparlør. S-translator oversetter alt du sier inn i telefonen til et av de støttede språkene, mens Optisk leser-appen lar deg oversette med kameret.

Godt kamera, men ikke perfekt

Samsung har gått fra 13 til 8 megapiksler på kameraet til Samsung Galaxy S4 Active.  Amobil  mener bildene fremdeles er svært gode, men registrerer at kvaliteten har sunket litt.

Ifølge anmelderne tar Samsung Galaxy S4 skarpere og friskere bilder. De mener også at bildene har mindre dynamikk, og at de tidvis får et tåkeaktig preg. 

Samsung Galaxy S4 Active lar deg også ta bilder eller filme under vann. Etter å ha aktivert undervannsfoto står du fri til å ta bilder under vann, enten det er stillbilder eller videoer. Når du bruker denne modusen har du imidlertid ikke tilgang til blits, så derfor er gode lysforhold en liten nødvendighet.

Skreddersydd for surfing

Samsung Galaxy S4 har to nettlesere, nemlig Google Chrome og Android-nettleseren. Anmelderne opplevde god hastighet i begge leserne og var veldig fornøyde med bildekvaliteten. Mindre fornøyd er de med fraværet av Flash-støtte.

Som et plaster på såret støtter mobilen både 4G og NFC. 

Drastisk forbedret e-postleser

Samsung Galaxy S4 Active har fått en nyrenovert e-postleser. Vel inne på din konto kan du se mappestrukturen på venstre side av skjermen, som kan gjemmes vekk ved å trekke sidevisningen mot venstre. 

E-postene vises med god kvalitet og enkle zoom-funksjoner, som gjør den perfekt egnet til jobbruk. Brukergrensesnittet er enkelt og oversiktlig, samtidig som det ser veldig stilig ut.

Perfekt for spill og film

Videospilleren til Samsung Galaxy S4 Active er strålende. Den støtter så godt som alle vanlige videoformater, så du slipper å bruke tid på å konvertere dem. Det er også veldig behagelig at du selv velger størrelse og plassering på avspillingsruta, siden det ikke alltid er like praktisk å sitte i fullskjerm.

Du vil heller ikke oppleve at filmen går i pause hvis du vil sjekke noe annet på mobilen, siden videoen spiller uavbrutt hele veien. 

I likhet med flere av sine konkurrenter leverer Samsung Galaxy S4 Active også på spillfronten. Høy skjermkvalitet og god berøringsfølsomhet gjør den til en selvskreven spillmobil. 

Bedre lagringsplass

Amobil er svært fornøyde med lagringsplassen i Samsung Galaxy S4 Active. Mens Samsung Galaxy S4 brukte opp nesten 7 av de medfølgende gigabytene på systemfiler og apper får du bedre plass på Samsung Galaxy S4 Active, som har nesten 11 GB med ledig lagringsplass.

Nå kan du dessuten selv bestemme hvor du skal lagre appene dine, for å forhindre å bruke all plassen på apper og oppdateringer.

Uenige om lydkvaliteten 

Amobil  er full av lovord om de medfølgene øreproppene. De mener lydkvaliteten er svært god, med bredt stereoperspektiv og klar diskant. De er fornøyde med lydbildet, og mener det er svært balansert.

Mobili er enige i at lydutgangen er god, men lot seg ikke imponere av høyttaleren på baksiden. Anmelderne mener høyttaleren gir spinkel lyd, og opplevde at den sprakte når de skrudde opp på høyeste lydstyrke. De la også merke til at vann gjør at lydkvaliteten dempes kraftig.

    – Nå forventer vi ikke hifi-kvalitet av en mobilhøyttaler, men vår erfaring er at den spraker og bærer seg på høyeste lydstyrke.

Mobili

Konklusjon

Samsung nådde nye høyder med Samsung Galaxy S4 tidligere i år. Med Samsung Galaxy S4 Active har de hevet standarden enda et hakk. Her får du både godt kamera, overlegen lyd- og bildekvalitet, strålende skjerm og spennende spesialfunksjoner, i tillegg til at mobilen tåler vann. 

Anmelderne er enige: Denne mobilen er perfekt for norske værforhold, og er en klar kandidat til årets mobil.

Samsung Galaxy S4 Active - bestill i nettbutikken

Kilder:  Mobili Amobil

Aktuelle saker på online

Mobilt tilbehør til bilen

Er du ivrig på SMS-tasting mens du kjører?

Fra 2. mai ble det ulovlig - men med dette utstyret vil du fortsatt kunne snakke i telefonen.

Headset og holder sparer deg for bøter og bidrar til å avverge ulykker

Raskere 3G Telenor illustrasjon

Nå kan du surfe med dobbelt så høy hastighet

Telenor oppgraderer 3G-nettet, og gir deg den kraftigste forbedringen siden Turbo-3G ble innført.

Lynrask mobilsurfing

Illustrasjon

Hett rundt ørene? Det er ikke mobilen som stråler

Når du tror at mobilen din stråler som verst, er det bare batteriet som er varmt.

Mobiler solgt i Norge er trygge

Nakenbilde illustrasjon

"Anette" ble presset for penger etter å ha sendt nakenbilder

Å dele nakenbilder kan fort koste mye mer enn et godt rykte eller drømmejobben.

"Anette" (20) forteller sin historie