• Disse helsenettsidene må du kjenne til

Dette må du vite om e-helse

Her er appene og nettsidene som gir deg digital orden på helsen din.
Syk mann

Bli kjent med nettsidene og appene som gir deg verdifull oversikt over helsen din. Foto: Getty Images ©2017

Bedre informasjonsflyt og effektivitet er hensikten med den omfattende digitaliseringen av helseopplysningene til det norske folk. Det betyr blant annet at du kan kontakte fastlegen fra iPaden, sjekke resepter på nett og få medisiner levert på døra. 

Her er de viktigste tjenestene innen e-helse:

1) Helsenorge – basen for din e-helse
Helsenorge.no er Direktoratet for e-helses eget nettsted. Når du logger inn her får du tilgang på tjenester som hjelper deg å administrere egen helse. Journalen og reseptene dine følges opp her, og på sikt kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn.

2) Kontakt fastlegen med PasientSky og Helsenorge

Skjermdump av pasientsky

Foto: Faksimile PasientSky.no

Hensikten med PasientSky.no og Helserespons.no er å forenkle dialogen mellom pasient og legekontor. Disse tjenestene gir deg tilgang til fastlegens ledige timer og lar deg bestille legetime selv. Du får også anledning til å stille enkle spørsmål til legen din i disse nettløsningene. Pasientsky-appen gir deg alle disse mulighetene rett på mobilen.

3) Resepter på nett - levering på døra
Nå som apotekene kan selge reseptmedisiner på nett og frakte dem hjem til deg, er det stort sett pris og utvalg som skiller aktørene. Vitus og Boots-kjeden er to av de kjente som også er på nett. De får sterk konkurranse av nye spennende aktører som Komplett Apotek.

Velferdsteknologi forkorter helsekøene

Hensikten med å digitalisere befolkningens helseopplysninger er en mer helhetlig og tilgjengelig helse- og omsorgssektoren. En viktig utvikling i en tid hvor stadig mer uautorisert helseinformasjon blir tilgjengelig på nettet.

Populært på Online.no nå: